Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Приватний музей на Києвщині збирає пам`ятки Трипільської культури

Наші новини Регіон: Київська область 23762 перегляди

Опубліковано - 25.09.2006 11:44 | Всі новини | Версія для друку

Олександр Поліщук: - До 37-го року були розстріляні всі дослідники трипільскої культури, які висловлювали точку зору про те, що Трипілля це є праукраїнська цивілізація...
Олександр Поліщук: - До 37-го року були розстріляні всі дослідники трипільскої культури, які висловлювали точку зору про те, що Трипілля це є праукраїнська цивілізація...
Понад півтори тисячі пам'яток Трипільської культури зібрав у своїх стінах приватний музей у селі Трипілля на Києвщині. Майже усі експонати - з колекції директора музею Олександра Поліщука. На їх пошук інженер за освітою присвятив більш ніж 30 років.

Головний атрибут трипільської культури - істота з тілом жінки і головою тварини. За уявленням трипільців, саме вона народила яйце-райце, з якого потім вилупився світ. Чоловіча складовА зародження всесвіту - бик. Символічним зображенням рогу бика прадавні трипільці прикрашали свої храми.

Олександр Поліщук, директор музею "Прадавня Аратта - Україна":
- І ці дві сутності потім давали можливість розвиватися суспільству, давали можливість суспільству перетворитися вже потім на людське суспільство, це той самий інь і янь, чорне і біле, чоловіче жіноче, воді і полумя, які співіснувлаи разом і дають повноту світу.

Одна з найдавніших цивілізацій виникла на території правобережної України близько восьми тисяч років томУ. Тривалий час - каже директор музею - радянська влада намагалася приховати від українців їхню історію. Утім, досі на елементах української вишивки та писанкАх зображують такі самі символи, як і на знахідках часів трипільської культури.

Олександр Поліщук, директор музею "Прадавня Аратта - Україна":
- До 37-го року були розстріляні всі дослідники трипільскої культури, які висловлювали... українці в основному.. які висловлювали точку ззору про те, що Трипілля це є праукраїнська цивілізація, яка започаткувала і українці сьогодні мають право користуватися і вважати себе нащадками цієї цивілізації.

За рік існування музею в його стІнах побувало понад вісім тисяч відвідувачів. Зараз музеї активно запрошують для вивчення української історії студентів. Позаяк в Україні - кажуть працівники музею, про одну з найдавніших цивілізацій знають менше, ніж за кордоном.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.