Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ющенко ініціює зустріч митців з бізнесменами для розмови про меценатську підтримку

Політика 12500 переглядів

Опубліковано - 14.04.2006 22:28 | Всі новини | Версія для друку

Президент України Віктор Ющенко ініціює зустріч митців з представниками бізнес-кіл для розмови про підтримку культурних проектів, збереження та відновлення історичних пам’яток.

Про це він сказав сьогодні у заключному слові на засіданні Національної ради з питань культури і духовності.

На переконання Глави держави, працівники культури мають налагоджувати діалог із підприємцями з метою залучення до своїх проектів, окрім бюджетних, меценатських коштів. Президент висловив упевненість, що серед представників вітчизняного бізнесу знайдеться чимало людей, які підтримають митців, якщо у них будуть ефективні мотивації, зокрема законодавчі, для такої діяльності. «Наше завдання – запропонувати ці механізми», – сказав В. Ющенко, звертаючись до присутніх. У цьому контексті він нагадав про успішне залучення меценатських коштів до проектів зі збереження та відновлення історичних пам’яток у минулому році. «Покладатися тільки на бюджетні гроші, я думаю, це дуже неправильна політика», – сказав В. Ющенко.

Говорячи про програму дій щодо збагачення та розвитку культури і духовності українського суспільства, Президент наголосив, що вона має містити перелік 15-20 конкретних проектів, які повинні бути обов’язково реалізовані протягом поточного року. Головне, підкреслив він, вірно оцінювати свої можливості та працювати послідовно. «Я вірю, що це – дорога правильна», – сказав В. Ющенко.

Президент позитивно оцінив сьогоднішню зустріч із Нацрадою, зазначивши, що на засідання зібралися люди, які «розуміють, що питання культури відносяться до розділів стратегічної безпеки держави».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.