Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель

Стихія 10176 переглядів

Опубліковано - 1.06.2010 16:09 | Всі новини | Версія для друку

У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель
У Гватемалі в гігантську воронку провалилося декілька будівель
Триповерхова будова і невеликий житловий будинок в однойменній столиці держави Гватемали в Центральній Америці в буквальному сенсі слова провалилися під землю - в воронку діаметром 21,5 метра і глибиною 31,3 метра, що утворилася в результаті обвалу, викликаного тропічним штормом Agatha

Про це повідомляє Prian.ru з посиланням на агентство ABC News.

За даними видання La Hora, в результаті обвалу будівель загинула одна людина - поліцейський, який в той момент саме перебував в нещасливому місці і розмовляв по телефону. Проте офіційні особи цю інформацію не підтверджують. Повідомляється, що жителі будинку, що провалилися під землю встигли евакуюватися.

2007 року на північному сході міста в подібній же воронці глибиною близько 100 метрів загинули двоє підлітків, через загрозу подальшого обвалу з району була евакуйована тисяча жителів. Як повідомляє ресурс Gismodo, глибина таких западин може досягати і декількох сотень метрів. Місцеві жителі звинувачують у виникненні зсувів застарілу і стару систему підземної каналізації.

Тропічний шторм Agatha обрушився на Гватемалу, Сальвадор і сусідній Гондурас минулої суботи. Щонайменше 146 людей загинули. Найбільшою мірою від злив постраждала Гватемала, де число жертв, за офіційними даними, досягло 118 чоловік, 53 вважаються зниклими без вести. З небезпечних районів евакуйовано майже 112 тисяч жителів. Рівень опадів в гірських районах Гватемали перевищив один метр. В околицях столиці країни був змитий автомобільний міст. Понад 90 тисяч людей були змушені покинути свої будинки.

А днем раніше, 28 травня, в 50 км від столиці Гватемали, почалося виверження вулкану Пакайя - одного з найактивніших у світі.
Фото ABC News
Фото ABC News

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.