Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невідомі зламали Тризуб на Говерлі

Кримінал Регіон: Закарпатська область 14178 переглядів

Опубліковано - 8.06.2010 10:53 | Всі новини | Версія для друку

На Говерлі понівечили державний символ України – скульптурну композицію “Тризуб”
На Говерлі понівечили державний символ України – скульптурну композицію “Тризуб”
У міліції та СБУ нічого не знали про зламаний Тризуб на Говерлі.

На Говерлі понівечили державний символ України – скульптурну композицію “Тризуб”. На карпатській вершині її встановили 18 липні 2008 року - з нагоди 18-ї річниці проголошення Акту про державний суверенітет України. В урочистому відкритті композиції приймав участь екс-президент України Віктор Ющенко.

Міліціонери та співробітники СБУ про понівечений герб ще не чули, повідомляє Gazeta.ua.

“Про пошкодження скульптури ми дізналися з Інтернету, - сказав начальник Рахівського райвідділу міліції Ярослав Тулайдан. – Наразі ми перевіряємо цей факт. З’ясовуємо у працівників Карпатського біосферного заповідника про цей трафунок. Завтра вранці на Говерлу піднімуться співробітники райвідділу. Вони перевірять, чи справді символ пошкоджено. Якщо так – задокументують факт. Будемо розшукувати зловмисників”.

У обласному управлінні СБУ про інцидент теж нічого не чули.

Нагадаємо, що в жовтні 2007 року на Говерлі був уперше знищений Державний герб України. Тоді активісти радикальної організації “Євразійський союз молоді” взяли відповідальність за це на себе. Вони повідомили про наругу і розмістили повідомлення, фото і відео про це на веб-сайті ЄСМ.

Пізніше Служба безпеки України встановила осіб, що вчинили акт вандалізму на горі Говерла. Ними виявились уродженець Сумської області та двоє росіян.

Екс-президент України Віктор Ющенко 18 липня 2008 брав участь в урочистому відкритті на горі Говерла скульптурної композиції “Тризуб” з нагоди 18-ї річниці проголошення Акту про державний суверенітет України.
Пам`ятайте - незалежність України, як і її символи,  потрібно відстоювати і захищати
Пам`ятайте - незалежність України, як і її символи, потрібно відстоювати і захищати

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.