Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Судова реформа від Януковича: чому регіонали бояться європейських експертів?

Правосуддя 9000 переглядів

Опубліковано - 17.06.2010 16:29 | Всі новини | Версія для друку

Судова реформа від Януковича: чому регіонали бояться європейських експертів?
Судова реформа від Януковича: чому регіонали бояться європейських експертів?
У Центрі політико-правових реформ критично поставилися до заяви одного з керівників Партії регіонів про недоречність розгляду закону про судоустрій Венеціанською комісією, яка є експертним дорадчим органом Ради Європи.

Якщо надсилати на розгляд європейських експертів всі законопроекти, то для затвердження закону знадобиться кілька років, вважає один з лідерів Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він сказав, що слід «орієнтуватися на світовий досвід, в тому числі на європейський, але догмою для нас якесь слово з-за кордону не повинно бути».

Експертиза Венеціанської комісії не завадить

З формального боку звертатися до Венеціанської комісії з експертизою кожного законопроекту справді не варто, сказав Deutsche Welle голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. Але судова реформа - дуже важливий для суспільства крок, помилки в якому можуть дуже дорого коштувати.

«Якщо думати про інтереси якісної реформи, звернутися до Венеціанської комісії необхідно. А якщо дбати виключно по те, аби підпорядкувати судову владу існуючим політичним структурам, що як мені здається, є метою багатьох політиків, тоді звертатися зовсім не потрібною. Бо Венеціанська комісія жодної допомоги в цьому не надасть», - сказав Коліушко.

Законопроект має плюси, але й чимало мінусів

Текст закону про судоустрій, що його внесли на розгляд парламенту, Коліушко оцінив як такий, в якому міститься чимало напрацювань минулих років, що приводять його у відповідність до європейських стандартів.

Позитивом він назвав і сам факт появи комплексного закону, який врегульовує організацію судових органів та статус суддів.

Водночас Коліушко навів і цілу низку негативних новацій цього закону, метою яких, за словами експерта, є підпорядкування судової влади політичним органам.

Зокрема, він піддав критиці надання надмірних повноважень Вищій раді юстиції, приниження ролі Верховного Суду, беззахисність суддів перед Вищою кваліфікаційною комісією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.