Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Західну Україну затопило: евакуйовано понад 1100 людей

Стихія 9711 переглядів

Опубліковано - 9.07.2010 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Західну Україну затопило: евакуйовано понад 1100 людей
Західну Україну затопило: евакуйовано понад 1100 людей
У чотирьох областях Західної України – Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській через зливи, які пройшли останніми днями, відбулася евакуація людей з підтоплених населених пунктів.

Зокрема на Буковині вночі зі зони підтоплення відселено 887 людей. Через загрозу підтоплення в 12 населених пунктах 5 районів Чернівецької області (Вижницький, Кіцманський, Сторожинецький, Герцаївський та Новоселицький) було відселено 887 осіб, зокрема 184 дитини.

Повінь 22-29 червня уже спричинилася до жертв – тут загинули три особи (зокрема дві дитини 1996 та 2001 р.н.) та 1 особа вважається такою, що пропала безвісти. Стихія зруйнувала та пошкодила 2 тис. 47 житлових будинків, з них 101 – зруйновано повністю (I категорія), 698 – зазнали значних пошкоджень (II категорія), 1 тис. 248 – пошкоджено (III категорія).

На Прикарпатті через зливи 7-8 липня у 14 районах області (Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Косовський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменицький, Тлумацький, Яремчанська міськрада) постраждало 133 населених пункти, з них повністю або частково підтоплено 85 населених пунктів, зокрема м. Івано-Франківськ. На сьогодні в області з зони підтоплення евакуйовано 217 людей. Через повінь фахівці Прикарпаття заявили про загрозу холери.

Вночі 9 липня також евакуювали 52 людей на Тернопільщині – внаслідок різкого підняття рівнів води в районі басейну річки Дністер відбулося часткове підтоплення в с. Коропець Монастириського району. Проведено евакуацію до родичів та сусідів з низько розташованих до горизонту р. Дністер житлових будинків 52 мешканців цього села з 18 житлових будинків.

Через зливи на Тернопільщині також вимило насип на залізниці, через що з колії зійшов перший вагон потягу.

Крім того, 228 житлових будинків підтоплено на Львівщині, однак тут потреби в евакуації наразі не було.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.