Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Агітки і життя. Уряд не має жодного бажання розробляти нові газові родовища

Зона економічного дива Регіон: Івано-Франківська область 11725 переглядів

Опубліковано - 30.08.2010 15:54 | Всі новини | Версія для друку

Агітки і життя. Уряд не має жодного бажання розробляти нові газові родовища
Агітки і життя. Уряд не має жодного бажання розробляти нові газові родовища
Уряд підвищує тарифи, а водночас поблизу села Лісна Слобідка в Івано-Франківській області з-під землі витікає газ з родовища, горить на полях і отруює воду в криницях, але на ліквідацію надзвичайної ситуації вже другий рік не можуть знайти кошти.

Про це повідомили у Національному екологічному центрі України.

Керівництво Івано-Франківської обласної державної адміністрації на запит Національного екологічного центру надіслало листа, в якому йдеться, що проблема витоку природного газу біля Лісної Слобідки чиновникам відома.

«У результаті обстеження території виявлено наявність виходу природного газу на дану поверхню на ділянці площею 30х10 метрів. Центральний найбільший вихід грифона має діаметр 1 метр, висота полум’я 0,5 метрів. Також виявлено природний газ у воді в криницях двох садиб та загазованість у підвальному приміщенні, що становить загрозу здоров’ю та життю громадян», - йдеться у листі першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Плавюка, інформують екологи.

Плавюк повідомив, що дозвіл на геологічне вивчення та на дослідно-промислову розробку цієї території має дочірнє підприємство «Західукргеологія» (входить до складу Національної акціонерної компанії «Надра України»). Представники цього підприємства входили у робочу групу, яка ще у 2009 році констатувала витік газу.

ДП «Західукргеологія» підрахувала, що для ліквідації витоку газу потрібно 2 млн. грн. (це тільки першочергові роботи). Оскільки грошей немає, робіт зі знешкодження ніхто не проводить.

Проте, цього року розпочато фінансування геологічного вивчення цієї ділянки.

«Виготовлено проектно-кошторисну документацію на буріння пошуково-розвідувальної свердловини №4-Коломийська; <…> завезено 5 штук вагон-будиночків для проживання і обслуговування робітників бригади, тракторну і екскаваторну техніку; ведуться підготовчі роботи до монтажу бурового обладнання», - йдеться у листі.

Як сказав з приводу цієї проблеми заступник голови Національного екологічного центру Олексій Василюк, «вкотре бачимо ситуацію, коли екологічні проблеми на периферії країни ніхто не вирішує, посилаючись на елементарну причину відсутності коштів. Натомість, маємо справу з порушенням конституційних прав жителів села на безпечне для життя і здоров’я довкілля”.

“Відтак кожен службовець, чия бездіяльність породжує негативний вплив на життя людей, має нести понести відповідальність», - підкреслив Василюк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.