Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецький губернатор пофантазував щодо цін...

Регіональні новини Регіон: Донецька область 8639 переглядів

Опубліковано - 9.10.2006 16:34 | Всі новини | Версія для друку

Донецький губернатор пофантазував щодо цін...
Донецький губернатор пофантазував щодо цін...
Губернатор Донецької області Володимир Логвиненко відзначає, що газ за ціною 135 доларів – “це вже критична ціна”.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Донецьку.

“135 доларів - це вже критична ціна. У дуже складній ситуації опиняться металурги і хіміки. В першу чергу, у нас “Стирол”, хоча там і без того проблем вистачає, я маю зважаючи на після аварії. Поки така ситуація”, - сказав губернатор.

За його словами, для металургів й хіміків зростання цін на газ – “це буде проблема, але ще більша проблема буде для державного бюджету”.

“Це надходження до бюджету податку на прибуток, тобто прибуток цих підприємств буде оподаткування, частина вона зменшуватиметься і це вже достатньо складно. Чи виконуватимуться при цьому, соціальні програми самого підприємства, це теж важливий момент”, - сказав В. Логвиненко.

Він підкреслив, що “нам дуже важливо, щоб динаміка зростання заробітної плати на тих або інших підприємств, залишалася позитивною”. “Тому що звідси ланцюжок - це пенсійний фонд, це достатньо складна ситуація виникає, так що все не просто виходить”, - підкреслив глава області.

Він також висловив упевненість, що “якщо в бюджеті задекларовано у витратній частині 135 доларів на сьогоднішній день, то смію вас завірити що нижче вже не буде". "А якщо буде ще вище, тоді зовсім складно буде”, – констатував губернатор.

“Я говорив і підкреслюю, повторюю - ми не готові працювати з такою ціною. Для того, щоб готуватися, потрібно вкладати в енергозберігаючі технології. 3-4 року, щоб вийти на той рівень зниження, споживання енергоносіїв, який би дозволив повернути економіку на ту частину, де ми знаходимося сьогодні”, - вважає В. Логвиненко.

Він також нарікнув, що із-за ціни на газ “багато невизначеності”. “Багато невизначеності, на жаль, і є напрями, які дуже важко прогнозується. А вгадувати не хочеться”, - резюмував губернатор.

Як повідомлялося раніше, минулого тижня прем'єр-міністр Віктор Янукович висловив переконання, що вже з наступного року ціна на газ для України має скласти 200-210 доларів за 1 тис. куб. м. При тому, навіть із певною гордістю, за власні успіхи у діалозі із “братньою” Росією - енергетичним монополістом, який став таким не без його, Януковча, участі. Мовляв, ми не гірші за Європу й не будемо купувати паливо дешевше за сусідів.


До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.