Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори у столиці, якщо і будуть, то втрачають будь-який сенс

Вибори-2010 Регіон: м.Київ 6258 переглядів

Опубліковано - 8.09.2010 15:16 | Всі новини | Версія для друку

Вибори у столиці, якщо і будуть, то втрачають будь-який сенс
Вибори у столиці, якщо і будуть, то втрачають будь-який сенс
Провладна коаліції у Верховній Раді, затвердивши зміни до закону про столицю, позбавила вибори у Києві будь-якого сенсу.

Про це заявляє голова парламентського комітету з питань національної оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

У разі підписання даного закону Президентом Віктором Януковичем, відзначає він, обраний громадою столиці міський голова не буде мати повноваження керівника виконавчої влади міста. «Він буде головувати на засіданнях Ради і вести прийом громадян», — написав Гриценко у своєму блозі у середу, 8 вересня.

Він також підкреслив, що голову виконавчої влади з реальними повноваженнями і ресурсами буде призначати Президент.

«Буде цей наглядач вихідцем з Донецька, або Єнакієво — не має принципового значення. Це буде призначена президентом і лояльна до президента, а не обрана київською громадою і відповідальна перед нею людина», — зазначив Гриценко.

Окрім того, депутат підкреслив, що законопроект 7069-2 на момент голосування не мав висновків ані головного юридичного, ані головного науково-експертного правління Апарату Верховної Ради.

«Незважаючи на висловлені депутатами, під стенограму, зауваження до законопроекту та вимоги не голосувати за нього в цілому, Литвин свідомо пішов на порушення закону і поставив його на голосування — не тільки за основу, а одразу в цілому як закон», — зазначив Гриценко.

При цьому депутат висловив сумнів, що Віктор Янукович ветує прийнятий Радою закон.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України 7 вересня прийняла в цілому закон «Про внесення змін до закону України «Про столицю України — місто-герой Київ» (щодо порядку утворення районних рад). За відповідне рішення проголосували 245 депутатів із 423 зареєстрованих у залі.

Зміни до закону про столицю надають президентові можливість на власний розсуд призначати голову Київської міської державної адміністрації, незалежно від результатів місцевих виборів.

Як заявив у коментарі «Дзеркалу тижня» експерт Асоціації міст України Юрій Ганущак, мер столиці фактично перетворюється на «англійську королеву».

У свою чергу лідер блоку свого імені Віталій Кличко назвав прийняті Радою зміни до закону ударом «як по європейським цінностям, так і по місцевому самоврядуванню». «Показово, що цей удар було завдано Партією Регіонів, програмна ідеологія якої до теперішнього часу базувалася на розширенні прав місцевого самоврядування. Тепер же все, що буде відбуватися в місті, буде залежати від волі призначеного президентом чиновника, а не всенародно обраного мера. Кияни втратили право обирати мера, наділеного реальними повноваженнями», — зазначив політик.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.