Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Братня дружба у виконанні Кремля

Імперія «Совок» 5223 перегляди

Опубліковано - 5.10.2010 17:27 | Всі новини | Версія для друку

Братня дружба у виконанні Кремля
Братня дружба у виконанні Кремля
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Росія блокує ефективний розвиток пострадянських інтеграційних структур і обмежує економічні інтереси своїх партнерів.

Про це Лукашенко заявив на прес-конференції для російських журналістів, стенограму якої розміщено на офіційному сайті Президента Білорусі.

"Економіка Казахстану і Росії разюче відрізняється від білоруської. Казахстан захлинається від енергоносіїв. Росія захлинулася від них. У нас їх немає. Ми дуже залежні від Казахстану і Росії. У нас різні економіки. У нас високі технології. Але ми, природно, залежимо від сировини. І для нас дуже важливо було, як наші партнери поводитимуться у цьому напрямі. Я побоювався рік чи більше тому, коли ми йшли на Митний союз, саме цього і публічно про це сказав Уряду. Виявилося, що те, чого я побоювався, і сталося", - сказав Лукашенко, коментуючи ситуацію, що склалася у зв`язку зі створенням Митного союзу Білорусі, Росії і Казахстану.

Президент Білорусі також звернув увагу на той факт, що Росія в односторонньому порядку вийшла з ряду економічних угод Союзної держави. "Нам підвищили 5 разів поспіль ціни на природний газ, вийшовши з відповідного договору. Росія вийшла з цього договору. Хто б міг подумати, що в Союзній державі Росія вийде з договору про рівні умови для функціонування суб`єктів господарювання? Тобто поставили в нерівні умови наші підприємства. Який же це Союз? Однак ми і це стерпіли. Потім нам ввели мито на нафту. Потім - на світлі нафтопродукти: солярку, бензин, гас і таке інше. Коротше, повелися, як з найзлішим ворогом Росії", - вважає він.

"Тому судіть самі, що ми одержали на сьогодні від Митного союзу. Нам сказали так: от це Митний союз, ми підписали документи, але коли ЄЕП створимо (Єдиний економічний простір), - не буде ні мита, ні того, ні цього. І ми прагнутимемо, щоб з 1 січня 2011 року це відбулося. А рівний доступ до трубопроводів? У Росії не всі суб`єкти господарювання мають до них доступ. Припустимо, до газової труби. Там монополіст один, ви знаєте. І нас хочуть переконати у тому, що до 1 січня буде узгоджено проект щодо доступу тих же казахів до цієї труби? Так ніколи в житті. Так це і сталося. Йде затягування процесу. Фактично нас обдурили. Але давайте почекаємо до 1 січня і подивимося, що станеться. Це дуже важкий процес. Боюся, що комусь це не треба", - підкреслив Лукашенко.

Водночас, за словами білоруського лідера, у разі, якщо Митний союз базуватиметься на світових класичних принципах, зокрема на принципі відсутності будь-яких бар`єрів у торгівлі, ця інтеграційна освіта може бути ефективною для всіх його сторін. "170 мільйонів осіб - ринок. Ніяких бар`єрів і перешкод у торгівлі. Ми не боїмося, що нас душитиме Росія. Не боїмося, що вона прийде на наш ринок. Абсолютно. Однак й Росія не повинна перешкоджати нашому руху ні до Казахстану, ні до себе. Це і є Митний союз. Але поки Росія блокує поставки нашої продукції... Ви ж пам`ятаєте це: і "цукрова війна", і "молочна війна". І головний там ідеолог і торговий представник – Оніщенко (головний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко – УНІАН). Він головний фахівець і з молдавських вин, і грузинського "Боржомі", і з нашого м`яса і молока, цукру", - відзначив Лукашенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.