Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Котлети з мух Або як Янукович по-проФФесорськи зняв “перекоси” з російською мовою та Чорноморським флотом РФ

Політика 7513 переглядів

Опубліковано - 29.10.2006 23:59 | Всі новини | Версія для друку

Котлети з мух Або як Янукович по-проФФесорськи зняв “перекоси” з російською мовою та Чорноморським флотом РФ
Котлети з мух Або як Янукович по-проФФесорськи зняв “перекоси” з російською мовою та Чорноморським флотом РФ
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що влада повинна створити комфортні умови для проживання російськомовного населення на Україні.

"Ми знаємо, що ті чиновники, які допустили перекоси в цьому плані, вони створили цю проблему... Перекоси всі сьогодні знято: у судах, в лікарнях, в учбових закладах", - завірив глава українського уряду в інтерв'ю програмі "Вєсті нєдєлі", повідомляє Lenta.Ru.

За словами Януковича, російська мова "вимагає певного статусу" на Україні. "Питання рано чи пізно буде вирішено. Чи то воно буде вирішене в парламенті, чи то воно буде вирішене на референдумі", - сказав прем'єр.

Янукович також прокоментував проблему базування Чорноморського флоту РФ у Криму. Глава українського уряду пообіцяв будувати відносини з Росією в цьому питанні на взаємовигідних умовах. "Потрібно розділити: котлети в один бік, макарони - в іншу", - сказав Янукович.

За словами Януковича, Україна та Росія є партнерами і зобов'язані бути передбачуваними по відношенню один до одного. "У цьому полягає все. Інше, як мовиться, - процеси", - додав Янукович.

Кажучи про постачання російського газу, Янукович закликав до спільної розробки родовищ. При цьому прем'єр завірив, що Україна виконає всі умови із транзитних поставок газу до Європи.

Від “Аратти”:
- Цікаво, невже прем`єр-міністр України (підкреслено нами) помічає тільки “перекоси” з російською мовою? Узяти, для прикладу, Алчевськ, - невже минулої зими люди залишилися без тепла тільки тому, що мали єдину проблему – з мовою?

І не останній людині (за посадою) в Україні варто хоч інколи зазирати до тексту Основного Закону своєї країни, щоб знати про елементарні речі, - наприклад, - про статус російської мови.

А в питанні статусу Чорноморського флоту ми не змогли знайти раціональне зерно: якщо мова йде про взаємовигідні умови, то чому компоненти другої страви – окремо. Якщо він мав на увазі, що – Крим – Україні, а флот РФ – нехай шукає собі інше місце базування, то це, звичайно, слушна пропозиція. Але, певно, Росія буде пручатися. І доведеться Віктору Федоровичу знову їхати в Москву на лікування. За черговою “кремлівською пігулкою”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.