Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Український літак доставив до Японії гуманітарну допомогу та техніку

Українці в світі 23030 переглядів

Опубліковано - 26.03.2011 09:08 | Всі новини | Версія для друку

Український літак доставив до Японії гуманітарну допомогу та техніку
Український літак доставив до Японії гуманітарну допомогу та техніку
Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» авіакомпанії «Авіалінії Антонова» (Київ) доставив до Японії гуманітарні вантажі, генератори та техніку загальною масою 145 тонн.

Про це повідомили в прес-службі ДП «Антонов».

У повідомленні зазначається, що Ан-225 приземлився в аеропорту Наріта (Токіо). Рейс виконувався на замовлення уряду Франції.

Зокрема, на шляху з Франції до Японії Ан-225 виконав 3 технічних посадки в Мінську (Білорусь), Алмати (Казахстан) і Шицзячжуане (Китай). В аеропорту Ан-225 відвідав посол Франції в Японії.

Також у компанії зазначають, що Ан-225 «Мрія» – неодноразовий учасник гуманітарних операцій. Так, у жовтні 2009 року Ан-225 виконав декілька рейсів із доставки в Самоа генераторів, які були необхідні для відновлення роботи електростанції Сатала, пошкодженої цунамі. Тільки об’ємна кабіна Ан-225 змогла вміщати відразу десять 12-тонних генераторів, кожний із яких був розміром із 6-метровий контейнер.

У лютому 2010 року «Мрія» виконала перевезення великогабаритної будівельної техніки (бульдозери, вантажівки, тягачі, навантажувачі) для ліквідації наслідків землетрусу на Гаїті. Вантаж вагою 108 тонн був доставлений із Токіо (Японія) в Санто-Домінго (Домініканська Республіка) на замовлення уряду Японії, а потім наземним шляхом – до столиці Гаїті Порт-о-Пренс. Вибір було зроблено на користь «Мрії», враховуючи необхідність забезпечення терміновості доставки, – передає УНІАН.
Ан-225 «Мрія»
Ан-225 «Мрія»
Нагадаємо, Ан-225 призначено для доставки в будь-яку точку земної кулі великогабаритних довгомірних вантажів, що розміщуються як всередині, так і зверху на фюзеляжі.

Максимальна маса вантажу, що перевозиться, – 250 тонн, дальність польоту з вантажем 200 тонн усередині фюзеляжу – 4000 км (дальність польоту з вантажем на фюзеляжі залежить від маси й розмірів вантажу). Розміри вантажної кабіни: довжина 43,3 м, ширина 6,4 м, висота 4,4 м. Усередині вантажної кабіни можна перевозити вертольоти, універсальні авіаційні й морські контейнери, легкові автомобілі, автосамоскиди, а також інші види самохідної й несамохідної техніки.

Літак Ан-225 має Сертифікат, виданий 23 травня 2001 року Авіаційним регістром Міждержавного авіаційного комітету (АР МАК) і Державним департаментом авіаційного транспорту України («Укравіатранс»).

Ан-225 встановив близько 300 світових рекордів, зокрема він перевіз найважчий вантаж масою 253 тонни, найважчий моновантаж вагою 187,6 тонни, а також найдовший вантаж – 42,1 м.

Зараз час Ан-225 експлуатується авіатранспортним підрозділом ДП «Антонов» – авіакомпанією «Авіалінії Антонова». Цей підрозділ було створено в 1989 році й за цей час перетворився на потужну авіакомпанію, що виконує приблизно 35% світового обсягу перевезень повітрям великогабаритних і надважких вантажів. Щорічно сотні тисяч тонн унікальних вантажів, зокрема таких, перевезення яких іншими видами транспорту просто неможливе, доставляються одержувачам у 800 аеропортів планети.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Українці в світі»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.