Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голодування - універсальний спосіб захисту від діабету і ожиріння

Охорона здоров`я 9680 переглядів

Опубліковано - 12.04.2011 00:59 | Всі новини | Версія для друку

Кардіологи радять дотримуватися посту, не залежно від міри релігійності людини
Кардіологи радять дотримуватися посту, не залежно від міри релігійності людини
Кардіологи з Інституту серця при медичному центрі Інтермаунтін радять дотримуватися посту, не залежно від міри релігійності людини. На їхню думку, піст можна безпосередньо пов’язати з дієтичним голодуванням, яке час від часу дуже корисне для здоров’я.

Особливо від цього виграє серце, зазначає АМІ-ТАСС .

Так, обмеження в їжі врятує від ішемічної хвороби серця, діабету, знизить рівень холестерину в крові, скоротить концентрацію тригліцеридів - джерел жиру, що циркулює в крові, приведе до норми рівень цукру в крові і вагу.

Щоб продемонструвати позитивний ефект від голодування, вчені зібрали групу добровольців. Їм пропонувалося пити лише воду і нічого не їсти протягом 24 годин. У результаті їх організм виробляв більше холестерину. Це давало можливість використовувати в якості джерела енергії жир, а не глюкозу.

Було доведено: подібна схема дозволяла скоротити кількість жирових клітин в організмі. При цьому, чим менше жирових клітин у тілі, тим нижче ризик розвитку несприйнятливості до інсуліну і діабету.

Між тим, експерти констатують: голодувати варто обережно. Приміром, після доби голодування перші вісім годин не варто вживати щільну їжу. Починати день після голодування краще зі склянки розведеного соку або овочів на зразок тертої моркви без сметани або цукру. А перед самим голодуванням краще почистити кишечник і перейти на соки і вегетаріанські страви.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.