Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Соціологи фіксують соціальну апатію. Затишшя перед буревієм?

Громадська думка 6615 переглядів

Опубліковано - 27.05.2011 11:30 | Всі новини | Версія для друку

Соціологи фіксують соціальну апатію. Затишшя перед буревієм?
Соціологи фіксують соціальну апатію. Затишшя перед буревієм?
Директор Фонду "Демократичні ініціативи", відомий соціолог Ірина Бекешкіна заявляє про збільшення до 53% кількості громадян, які не бажають брати участь у виборах.

Про це Бекешкіна повідомила в інтерв`ю газеті "Україна молода" (№89-90 від 27-28 травня 2011 року), посилаючись на результати соціологічного опитування, проведеного у квітні.

"Ми отримали рекордно низьку кількість охочих іти на вибори — 53%. І ми знаємо, що ця цифра насправді ще нижча. Тому що політично апатичні люди здебільшого відмовляються спілкуватися з соціологом", - сказала Бекешкіна.

Соціолог також додала, що дедалі знижується рейтинг підтримки партії влади. "Падіння рейтингів Партії регіонів очевидне. Якщо узагальнити результати різних опитувань, зараз рейтинг ПР — приблизно 20% (тих, хто обіцяє піти на вибори), у Тимошенко — десь 15%. Під час опитування у квітні ми поставили запитання так: "Які політичні сили ви підтримуєте: ті, що зараз при владі, чи ті, що в опозиції?" Цікаві вийшли результати: у партії влади — 23%, в опозиції — 18%. Різниця, як бачимо, не разюча", - зазначила вона.

За словами Бекешкіної, рейтинг довіри безпосередньо до Віктора Януковича становить — 27%. "Не довіряють йому 53%. Якщо згадати минулий рік, то ці цифри виглядали навпаки. Але найважливіше: 40% респондентів відповіли, що не підтримують ані владу, ані опозицію!", - підкреслила соціолог.

Бекешкіна також негативно ставиться до скасування у виборчому бюлетені графи "Проти всіх". "Але я розумію, чому ці ідеї виникають. Не хочеться політикам знати, скільки тих "противсіхів". Бо, до речі, на останніх місцевих виборах були регіони (зокрема на сході), де проти всіх голосувало найбільше виборців: наприклад, 23% — не підтримують жодного, а 20% набирав потенційний кандидат на мера. Таких результатів владі отримувати не хочеться. Проти всіх зазвичай голосують ті, хто розчарувався у владі. На минулих виборах "противсіхів" було більше серед "помаранчевого" електорату, а зараз може бути більше вже у східних регіонах", - повідомила вона.

"Але загалом, нагадаю, більше половини українців не підтримують жодного з нинішніх політиків. І це небезпечна тенденція. Адже в суспільстві назріває роздратування. І якщо воно не буде спрямоване в раціональне русло, якщо матеріальний стан людей буде погіршуватися, може статися соціальний вибух", - наголосила Бекешкіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.