Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Річницю Майдану Тимошенко закликає відзначити без театральних сліз

Політика 6916 переглядів

Опубліковано - 19.11.2006 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Річницю Майдану Тимошенко закликає відзначити без театральних сліз
Річницю Майдану Тимошенко закликає відзначити без театральних сліз
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Ющенка та інших учасників помаранчевої революції не святкувати річницю Майдану.

Про це говориться в її статті під заголовком "Мать вашу!", опублікованій у суботу в тижневику "Дзеркало тижня".

"Я закликаю вас, усіх моїх соратників і побратимів. Вас насамперед, Вікторе Андрійовичу! Не святкуймо цієї річниці Майдану. Не ходімо на телебачення. Не граймо на публіку і не пустімо театральної сльози на екранах телемоніторів", - пише Тимошенко.

"Давайте в цей день просто зустрінемося. Без телекамер і журналістів, без прес-релізів і анонсів. Давайте сядемо разом і просто пригадаємо, як це було. Давайте ще раз спробуємо пережити те, що ми разом пережили тоді. Давайте повернемо шанс людям", - говориться в статті.

Згадуючи події революції, Тимошенко розповідає, як "сніжним і тривожним ранком листопада 2004-го" їхала до офісу БЮТ на бульварі Лесі Українки.

Новини ТаблоID

Янукович вдягнувся на 90 тисяч
Секрет каблучки Порошенка. З алюмінію
Розбитий BMW X5 Мілевського. ФОТО


"Увімкнутий телефон приніс купу sms-ок про маневрування внутрішніх військ під Києвом, російське ТБ повідомило, що людей на Майдані стає менше... І раптом мало не під авто вилетіла кумедна та кудлата зграя безпритульних капловухих собак. Вони бадьоро й радісно перекидалися в першому снігу. На шиї в кожного пса була пов’язана помаранчева стрічка Нашої Революції. Поряд прошурхотів колесами чорний Lexus з саморобною наклейкою на дверцятах і вікні "Гарячий чай". Я зрозуміла: ми перемогли!", - пише Тимошенко.

"Петро Олексійович на сцені Майдану плакав, як мала дитина, від радості і захоплення, коли мільйон голосів співав національний Гімн. Хіба він прикидався чи натирав очі цибулею? Та ні, не думаю. Тоді на Майдані все було щиро", - вважає вона.

За словами лідера БЮТ, "Майдан дав нації заряд на сто років", але його "змарнували за кілька місяців".

"Десь у Полтавській чи Хмельницькій області той самий дядько, що простояв два місяці на холодному Майдані і радів як дитина помаранчевим кулькам та підтанцьовував "Ґринджолам" ("...Разом нас багато"), умикав новини, дивився, як учорашні герої революції та польові командири регресують до банальних чиновників та тилових щурів, і вимикав телевізор зі словами "...Мать вашу!", - говориться в статті.

"У нас був шанс. Чи втратили ми його остаточно? Ні, ні, ні і ще раз — ні! ...Я готова персонально підняти руки тим, у кого вони опустилися", - пише лідер БЮТ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.