Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На український космічний проект виділено понад 86 млн. грн.

Технології 12408 переглядів

Опубліковано - 4.05.2006 14:38 | Всі новини | Версія для друку

На український космічний проект виділено понад 86 млн. грн.
На український космічний проект виділено понад 86 млн. грн.
Понад 86 млн. грн. виділено у державному бюджеті на 2006 рік Національному космічному агентству України (НКАУ) для обслуговування кредитних ресурсів, залучених для здійснення проекту «Циклон-4».

Як повідомили у Департаменті комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів, порядок використання цих коштів затверджений прийнятою постановою уряду №584 від 27 квітня 2006 року.

Проект "Циклон-4" є ще одним важливим кроком до міжнародного утвердження України як ракетно-космічної держави. Ним передбачено довгострокове українсько-бразильське співробітництво щодо використання ракети-носія "Циклон-4" на пусковому центрі Алкантара (Бразилія). Розташування Алкантари неподалік екватора, дає можливість запускати у космос більші за вагою об’єкти з меншими енергетичними затратами.

Створені українськими Державним конструкторським бюро "Південне" і Державним підприємством "Виробниче об’єднання "Південьмаш" ракети-носії "Циклон" експлуатуються з 1969 року. За цей час вони зарекомендували себе як найбільш високонадійні в світі, переважаючи у цьому зарубіжні ракети "Ариан", "Дельта", "Протон" та інші.

Нова у цьому сімействі ракета "Циклон-4" матиме високоточну систему керування. Модифікований третій ступінь ракети зі збільшеним на 30% запасом палива дасть змогу здійснювати багаторазове включення двигунів. "Циклон-4" виводитиме на екваторіальну орбіту (500 км) космічні апарати вагою до 5 тонн.

Проект "Циклон-4" створюватиметься на 90% кооперацією українських виробників, що дасть довгострокову завантаженість ракетно-космічним, приладобудівним, металургійним, хімічним та іншим підприємствам. Загалом в рамках проекту буде забезпечено не менше 40 тисяч робочих місць.

Здійснення проекту дає унікальні можливості для використання нових матеріалів, сучасних науково-технічних рішень та технологій. При цьому, українські пускові технології закріпляться на міжнародному ринку космічних послуг.

Космічна галузь України охоплює майже 30 промислових підприємств, конструкторських бюро і науково-дослідних інститутів. Серед них всесвітньо відомі: дніпропетровські КБ "Південне" і "Південний машинобудівний завод", харківські "Комунар" і "Хартрон", Київський радіозавод і "Київприлад" та інші. Цей науковий, технологічний і виробничий потенціал забезпечує повний життєвий цикл ракетно-космічної техніки. Нині здійснюється третя Загальнодержавна космічна програма (2003-2007 роки).

З 1991 року здійснено 90 пусків ракет-носіїв українського виробництва, виведено на орбіту понад 200 супутників різних країн світу. Зокрема, у 2005 році проведено 5 успішних пусків вітчизняного ракет-носіїв. А 13 квітня 2006 року із плавучої платформи "Одисей", що знаходиться на екваторі у Тихому океані в районі острова Різдва, успішно стартувала ракета-носій "Зеніт-ЗSL" з телекомунікаційним супутником JCSat-9 масою 4,4 тонни. Це був двадцятий пуск за програмою "Морський старт". Всього ж підприємства галузі беруть участь більш ніж у 50-ти комерційних проектах. Наймасштабніші - "Морський старт", "Наземний старт", "Дніпро", "Циклон-4". На трьох зарубіжних космодромах - Байконур, Плесецьк і Сі Лонч - експлуатуються п’ять українських ракетно-космічних комплексів: "Циклон-2", "Циклон-3","Зеніт-2", "Зеніт-3SL", "Дніпро".

У 2005 році підприємства космічної галузі реалізували товарної продукції майже на 1,4 млрд. грн., а в першому кварталі 2006 року - на 503 млн. грн.

Україна є членом престижних міжнародних організацій, що координують космічну діяльність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.