Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Метелик» Chevrolet потрапив у немилість у мусульман

Чудасії і дивацтва 22690 переглядів

Опубліковано - 1.02.2012 01:59 | Всі новини | Версія для друку

«Метелик» Chevrolet потрапив у немилість у мусульман
«Метелик» Chevrolet потрапив у немилість у мусульман
У січні одним із духовних лідерів Єгипту була видана фетва (релігійний указ), що забороняє мусульманам їздити на автомобілях марки Шевроле. Заборона пояснюється тим, що логотипом Chevrolet є “християнський хрест”.

Релігійний указ, що забороняє користуватися одними з найпопулярніших машин у світі, здався багатьом жителям Єгипту, як мінімум, «дивним», повідомляє newsru.co.il.

Популярний телеведучий Амр Адіб висміяв фетву в своїй програмі, зазначивши: «Марка Chevrolet існує вже 100 років, а ви тільки зараз розгледіли хрест на її логотипі?»

Адіб зазначив також, що у Єгипті наразі є безліч важливіших проблем, ніж використання популярної автомашини, що «оскверняє мусульман».

Історія логотипу Chevrolet

Насправді праобразом логотипу компанії Chevrolet був не «християнський хрест», а чоловіча «краватка - метелик», вигадана Вільямом К. Дерантом, яка є однією з Всесвітньо визнаних торгових марок з 1913 року і символізує успіх перемоги Шевроле.
Логотип «Шевроле» (Chevrolet) - «краватка-метелик» символізує успіх перемоги Шевроле.
Логотип «Шевроле» (Chevrolet) - «краватка-метелик» символізує успіх перемоги Шевроле.
Існує легенда, як Дерант скопіював проект «краватки - метелики» зі шпалер в паризькому готіелі. Емблема виникла в уяві власника компанії, коли він побачив символ, схожий на знак нескінченності в одному з французьких готелів в 1908 році. Він відірвав шматок шпалер зі стіни, щоб потім запропонувати друзям в якості емблеми для автомобіля.

Донька Вільяма К. Деранта - Маргеріт Дерант у своїй книзі «Мій батько» в 1929 році виклала свою версію про виникнення логотипу: «Так само як і у випадку з Бьюїк, мій батько малював емблеми на шматочках паперу під час обіду. Я думаю, це було десь між супом і смаженим курчам одного вечора, коли він вивів емблему, яка використовується донині».

Дружина ж співзасновника компанії стверджувала, що історія зі шпалерами в паризькому готелі - чистої води вигадка! Насправді, Вільям Дерант вперше побачив емблему у вигляді метелика в одній з місцевих газет Вірджинії під час їхньої спільної відпустки в Хот Спрінгс в 1912 році. «Ми були вдвох в готелі і читали газети, коли він побачив цей знак і сказав: Я думаю, це могло б стати гарним логотипом для Шевроле». Але вона не пояснила, як саме газета використовувала емблему.

Власне Дерант наполягав на першому варіанті з готелем у Парижі. Кому вірити, залишається загадкой. Але яка б з версій не була вірною, відомий «метелик» Шевроле, який помилково вважають християнським символом, і досі залишається визнаною маркою компанії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.