Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна за кількістю податків посіла рекордне перше місце у світі!

Економіка 8545 переглядів

Опубліковано - 7.03.2012 05:39 | Всі новини | Версія для друку

За логікою речей, держава повинна була усіх своїх громадян ну просто «втопити в шоколаді»...
За логікою речей, держава повинна була усіх своїх громадян ну просто «втопити в шоколаді»...
За кількістю різних податків Україна посіла перше місце у світі, повідомили у Світовому банку (СБ). Їх у нас, у тій або іншій формі, - 135!!! Це абсолютний світовий рекорд!

У європейських країнах кількість податків не перевищує 10, в Грузії, Швеції та Норвегії - 4, а в Гонконгу - їх лише три види (і живуть там якось люди!).

«Світовий банк підрахував, що український бізнес у тій або іншій формі виплачує 135 різних податків. Це абсолютний світовий рекорд. Друге місце в цьому рейтингу Світового банку посіла Румунія. Але вона здається "слабачкою" на нашому тлі. У неї кількість податків лише 113. А ось на третьому місці - Ямайка з результатом тільки 72 податки», - пояснив у своєму блозі президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«У Франції всього 7 податків. А у Великобританії, Чехії, Нідерландах, Португалії, Іспанії, Фінляндії всього 8 податків. У США 11 податків, - це вже хоча б щось.

Складно уявити, як важко доводиться в цих країнах бухгалтерам. Виходить, приходять вони на роботу і їм просто нема чим зайнятися. Бідні люди. А аудитори? Не кажучи вже про перевіряючих. Що їм перевіряти?

Що не кажи, а вміють у нас правильно організувати роботу. І бухгалтера у нас з роботою «до упору», і перевіряючі завжди «ситі і задоволені».

Можна привітати всіх і нікого окремо. Економіка України може нічого не боятися, так як їй просто немає сенсу боятися» - саркастично зазначає пан Охріменко.
Рекетири з 90-х нервово курять у кутку
Рекетири з 90-х нервово курять у кутку
Скільки наш бізнес платить податків з прибутку?

Існує офіційна ставка сплати податку з прибутку українськими підприємствами, яка, як відомо в 2011 році була знижена з 25 до 23 відсотків. Але Світовий банк для порівняння фіскального навантаження серед різних країн розраховує суму податку, що сплачується підприємством з комерційного прибутку. При цьому, він використовує єдину методику обліку і розраховує загальний розмір прибутку, який бізнес віддає фіскальним органам з урахуванням всіх інших платежів і зборів, який бізнес сплачує зі свого прибутку. При цьому, цей показник не враховує сплати податку на додану вартість та податку з продажів, а також податків, які сплачують фізичні особи.

Згідно з розрахунками Світового банку, за підсумками 2011 року, українські бізнесмени віддавали державі 57,1% прибутку. Цікава та обставина, що в 2010 році, згідно з розрахунками Світового банку, цей показник був 55,5% "Знизили податок на прибуток, отже" - слушно зауважує Олександр Охріменко.

Нашими «колегами» за розміром утримання податків з прибутку є Коста-Ріка (показник 55%). Центрально-Африканська республіка (показник 54,6%).

Згідно з даними Світового банку, найменше податків з прибутку сплачують на Мальдівських островах (показник 9,5% ), Македонія (показник 9,6%), Намібія (показник 9,7%). В інших країнах цей показник становить: Грузія - 16,5% , Гонконг - 23% . Кіпр - 23%, Швейцарія - 30% .

У США та Німеччині з прибутку утримується податків у розмірі 46,7%. В Росії з прибутку утримується податків у розмірі 46,8%.

Але, є країни, де з прибутку ще більше доводиться платити податків, ніж Україні. Це Білорусія, де з прибутку треба віддати 62,8%. В Індії та Китаї - 62,1% і 63,5% відповідно.

Одні з найвищих показників відрахувань з прибутку в Таджикистані, Узбекистані, Аргентині, там виходить майже 90%.

Як повідомлялось, Україна у рейтингу сприятливості ділового середовища втратила за минулий рік 7 позицій і пересунулася на 152-ге місце. З таким показником країна опинилася в аутсайдерах списку між Ліберією (151) та Болівією (153).

Варто зазначити, що Гондурас, з яким часто люблять порівнювати Україну, перебуває на 128-й позиції списку.

Ми раніше вже повідомляли, що Україна також залишається останньою у Європі за рівнем економічних свобод. Вона посіла 163-є місце зі 179 оцінених країн у рейтингу американських експертів з Heritage Foundation та газети Wall Street Journal.

Як раніше заявляв керівник податкової та юридичної практики у СНД з компанії Ernst & Young Петро Медведєв, непередбачувана податкова система є однією із основних перепон, що заважають світовим інвесторам працювати в Україні.

Зі свого боку прем’єр-міністр Микола Азаров (за сумісництвом - видатний казкар епохи - прим. «Аратти») переконаний, що Україна буде країною з найбільш ліберальним податковим законодавством і адміністративною системою, яка не тиснутиме на бізнес.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.