Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські експерти прогнозують зрив постачань туркменського газу в Україну

Світ навколо нас 7562 перегляди

Опубліковано - 21.12.2006 17:15 | Всі новини | Версія для друку

Російські експерти прогнозують зрив постачань туркменського газу в Україну
Російські експерти прогнозують зрив постачань туркменського газу в Україну
Російські експерти говорять про можливі зриви газопостачань з Туркменістану до України у зв'язку із смертю Президента країни Сапармурата Ніязова.

Так, аналітики Deutsche UFG критично оцінюють перспективи збереження умов газових домовленостей між Туркменістаном і Росією. Експерти нагадують, що в січні 2006 р. компанії "Газекспорт", "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo підписали угоду, відповідно до якої газ для постачань до України купується в Туркменістані, Узбекистані та Казахстані. Частка російського газу в постачаннях для України незначна. Якщо смерть С.Ніязова спровокує політичну нестабільність і безлади в країні, це може привести до зриву постачань туркменського газу RosUkrEnergo та Україні.

У разі такого повороту подій Україні доведеться шукати інші джерела газу. Цілком імовірно, що українські власті звернуться до Росії. Але Газпром навряд чи зможе знайти додаткові об'єми газу за короткий строк. В результаті Газпром може опинитися не в змозі виконати всі свої контрактні зобов'язання, що обернеться недопостачею газу деяким споживачам в Росії, Європі або, що представляється вірогіднішим, країнах ближнього зарубіжжя.

Разом з такою думкою більшість російських експертів вважають, що нові власті Туркменістану не стануть різко змінювати умови роботи. Тому ризики в "газових відносинах" Туркменістан-Росія оцінюються як "мінімальні".

Від “Аратти”: Беручи поправки на “незалежність” російських експертів від примх кремлівського керівництва, можна стверджувати, що газпроміське лоббі намагатиметься використати смерть Тукменбаші для тиску на Україну. Аби отримати у власність ласу українську ГТС. Тим більше, що маленька Грузія дала великим кремлівським босам гарного копняка. Сьогодні в Україні навряд чи знайдеться державний керівник здатний на щось подібне до грузинського варіанту. Особливо - в правлячій коаліції, яка напряму залежна від закордонних спонсорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.