Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рибаку не дають спокою лаври Єльцина

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6929 переглядів

Опубліковано - 26.12.2006 19:14 | Всі новини | Версія для друку

Рибаку не дають спокою лаври Єльцина
Рибаку не дають спокою лаври Єльцина
Віце-прем'єр Володимир Рибак не думає, що ціни на ринку житла упадуть, але обіцяє, що уряд збільшить соціальне будівництво.

"Я бачу один вихід - потрібно працювати з інвесторами, щоб у влади була сталість, а в іноземних інвесторів впевненість у тому, що закони наші мінятися не будуть. Потрібно залучати й іноземних, і вітчизняних інвесторів, щоб збільшити будівництво житла", - заявив Рибак під час інтернет-конференції, коментуючи високі ціни на нерухомість.

"Якщо оцінити роботу будівельників - я сьогодні вправі заявити про те, що обсяг будівництва збільшується. Я припускаю, що будівництво житла і будівництво будівель соціально-культурного призначення буде збільшуватися. Я думаю, що ціна тільки в цьому випадку буде трохи знижуватися. Обвалу цін, я думаю, не буде. Тільки за рахунок різкого збільшення будівництва по всіх містах", - пообіцяв віце-прем'єр.

Рибак також повідомив, що уряд розробляє програми спеціальні програми в цій сфері – "і соціальне житло, і доступне житло, і знос будинків, побудованих у 40-50-х роках, і реконструкція будинків 60-70-80-х років".

"Усе це дозволить створити солідний ринок житла. У результаті цього, є надія, що ціни почнуть знижуватися. На сьогодні я іншого варіанта я не бачу в нашій державі", - сказав віце-прем'єр.

Він також виразив побажання, щоб ціни на житло упали хоча б на 30%.

На питання про ціни в Києві і їх обґрунтованість, Рибак відповів: "Ми робили розрахунки - економічно обґрунтована собівартість житла в місті Києві за кв. метр - 3200 - 3300 грн. Природно, на ринку нерухомості такої ціни немає - вона багаторазово завищена, в залежності від району в Києві, в залежності від міст".

Від “Аратти”: ми розуміємо, що за сталою традицією, урядовцям-проффесіоналам під новорічну ялинку треба про щось звітувати виборцям. Тому й йдуть пропагандистські бульки. Бо явних проривів не помітно. Помітно лише, що “антикризовики” на всю розкручують справжню економічну кризу. Аби потім мужньо долати її наслідки. Я в СРСР, більш ніж 50 років долали наслідки Другої Світової війни.

Колись в тому ж СРСР, за яким, напевно, сумує нинішній віце-прем'єр була така державна программа: “Житло 2000”, згідно із якою, кожен совок мав би, до 2000 року, отримати халявне житло. І автором цього “глобального задуму” був відомий Борис Єльцин. Він, напевно й сам про це забув, оскільки навіть на посаді Президента так й не довів її до кінця в окремо взятій Росії. От і пану Рибаку лаври головного зодчего Росії не дають спокою. Так і хоче запровадити в Україні щось подібне.

Візмемо на себе сміливість й порадимо віце-прем'єру: щоб прибрати спекулятивну складову на ринку нерухомості не потрібно програми “Житло 3000” , варто лише зробити єдині для всіх й прозорі правила гри на ринку. І дієздатні правоохоронні органи. А дефіциту житла на ринку нерухомості не існує. Хіба що є бажання певних урядовців “закопати” пару-трійку мільярдів суспільних грошиків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.