Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реформатор грузинської поліції Вано Мерабішвілі став прем’єр-міністром

Новини Сакартвело 22586 переглядів

Опубліковано - 1.07.2012 15:28 | Всі новини | Версія для друку

Вано Мерабішвілі
Вано Мерабішвілі
Президент Грузії Михайло Саакашвілі призначив на пост прем’єр-міністра країни нинішнього очільника МВС Вано Мерабішвілі. Про нове призначення Саакашвілі повідомив у своїй Авлабарській резиденції 30 червня

Кандидатура Мерабішвілі буде представлена ​​парламенту, який повинен затвердити Мерабішвілі на новій посаді.

Вано Мерабішвілі займав посаду міністра внутрішніх справ упродовж 7 років і 7 місяців - з грудня 2004 року. До того був міністром держбезпеки, секретарем Ради національної безпеки і помічником Президента з питань національної безпеки. Вважається одним з найближчих соратників Михайла Саакашвілі і організаторів "Революції троянд" в 2003 році. Викорінення корупції в поліції стало одним з найбільш значних результатів реформи у відомстві під керівництвом Мерабішвілі.

Мерабішвілі неодноразово перепризначався на посаді міністра внутрішніх справ при кадрових змінах в уряді Грузії. У вересні 2006 року МВС запобігло спробі державного перевороту з боку прихильників екс-міністра держбезпеки Ігоря Гіоргадзе, який переховується в Росії. 27 вересня 2006 Вано Мерабішвілі повідомив про арешт чотирьох офіцерів ГРУ, затриманих за звинуваченням у шпигунстві. Після цього розпочалися антигрузинська кампанія в Росії, торгове ембарго і закриття російського кордону. 5 травня 2009 була розкрита змова, що була спрямована на зміну влади. При цьому відбулася спроба бунту на військовій базі в Мухровані, але все припинилося, коли Саакашвілі і Мерабішвілі прибули в частину.

Вано Мерабішвілі є автором вдалої реформи грузинської поліції, яка стала зразком для наслідування на пострадянському просторі. Згідно із заявою В. Мерабішвілі, в ході реформ в Грузії він тільки за 1 день з ДАІ звільнив 14 000 співробітників. Переймати досвід у МВС Грузії приїжджають представники багатьох країн.
«Вано Мерабішвілі буде успішним прем’єром» - Президент Грузії

Президент Грузії впевнений, що новий прем’єр-міністр Грузії Вано Мерабішвілі успішно впорається з новими обов’язками, повідомляє «Грузія-On-line».

Як заявив під час представлення нового прем’єра в президентському палаці в Тбілісі Михайло Саакашвілі, уряд Грузії в понеділок оголосить про нову програму, яка буде спрямована на покращення становища кожного окремо взятого громадянина Грузії.

«Вано Мерабішвілі проявив себе з кращого боку на посаді міністра ВС. Він виконував всі ті завдання, які доручала йому держава - чи то боротьба з корупцією, криміналом або будівництво цілих міст для вимушено переміщених осіб після грузино-російської війни. Зараз же перед ним стоїть нове завдання - виконання нової програми, спрямованої на поліпшення становища кожного громадянина країни і я впевнений, що він покладе безробіття на лопатки, як раніше це зробив з корупцією та криміналом», - зазначив Саакашвілі.

Президент підкреслив, що завданням нового прем’єра буде розв`язання проблем з безробіттям, забезпечення розвитку сільського господарства та доступності охорони здоров’я.

Саакашвілі особливо відзначив, що познайомився з Мерабішвілі тоді, коли він був головою фонду захисту фермерів і займався земельними питаннями. «Він тоді проявив себе блискуче, і багато реформ були здійснені за його допомогою, і він завжди виконував свої обов’язки на відмінно», - підкреслив президент.

«Я добре розумію завдання, що покладаються на мене, і зроблю все для того, щоб гідно виконати свій обов’язок. Я дуже добре знаю, яку проблему представляє безробіття для наших співгромадян, як страждає сільське господарство, яке я люблю, і знаю як вирішувати проблеми. Я обіцяю, що докладу всіх зусиль для вирішення покладених на мене зобов’язань», - зазначив Мерабішвілі.

Президент Грузії подякував за виконану роботу прем’єра Ніку Гілаурі, зазначивши, що той отримав майже розвалений уряд і зміг, незважаючи на наслідки війни з Росією і наступною за цим світовою економічною кризою, вивести країну з кризи і забезпечити економічне зростання. Саакашвілі зазначив, що Гілаурі очолить створений при уряді Партнерський фонд, який займеться залученням інвестицій і генерацією ідей.

«Це найбільше підходить Ніке, який просто створений для подібної роботи», - підкреслив він.

Президент Грузії також повідомив, що 2 липня уряд представить нову програму. За його словами, в уряді також буде створено міністерство щодо вирішення проблем безробіття. Гілаурі і Мерабішвілі подякували один одному за плідну співпрацю, побажавши один одному успіхів.



Довідка «Аратти»

Вано (Іван) Сергійович Мерабішвілі народився в 1968 році в селі Уде Адігенського району Грузинської РСР. У 1992 році закінчив гірничий факультет Грузинського політехнічного університету. Працював лаборантом, старшим лаборантом, асистентом, молодшим науковим співробітником Грузинського політехнічного університету та Грузинського аграрного університету.

З 1995 по 1999 рік очолював Асоціацію захисту прав власників землі.

У 1999 році Мерабішвілі був обраний до парламенту Грузії. У 2000 році був призначений головою парламентського комітету з питань економічної політики. Восени 2003 року Мерабішвілі підтримав "революцію троянд".

У січні 2004 року був призначений секретарем Ради національної безпеки Грузії, навесні того ж року - помічником президента Михайла Саакашвілі з питань національної безпеки.

З 7 червня по 18 грудня 2004 Мерабішвілі був міністром державної безпеки, 18 грудня 2004 був призначений міністром внутрішніх справ.

ЗМІ називають Мерабішвілі одним з "яструбів" - міністрів грузинського уряду, які виступають за якнайшвидше повернення до складу Грузії Абхазії та Південної Осетії.

24 січня 2008 виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Грузії Володимир Гургенідзе представив новий склад уряду. У ньому Мерабішвілі зберіг пост глави МВС, незважаючи на те, що його відставки наполегливо вимагала опозиція.

Мерабішвілі одружений, має дитину.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.