Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українське диво. Спостерігачі ОБСЄ дивуються, що за підкуп виборців ніхто в Україні не відповідає

Вибори-2012 5799 переглядів

Опубліковано - 30.10.2012 10:50 | Всі новини | Версія для друку

Українське диво. Спостерігачі ОБСЄ дивуються, що за підкуп виборців ніхто в Україні не відповідає
Українське диво. Спостерігачі ОБСЄ дивуються, що за підкуп виборців ніхто в Україні не відповідає
Голова місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Одрі Гловер здивована, що правоохоронні органи не розслідують численні випадки підкупу виборців під час цьогорічної виборчої кампанії.

Про це вона заявив в інтерв’ю газеті «Коммерсант-Украина».

За словами Гловер, підкуп виборців – це особливість нинішніх виборів в Україні, і зустрічалися вони як з боку провладних кандидатів, так і опозиційних.

«Ми згадуємо такі випадки в звіті - наші оглядачі особисто виявлялися свідками порушень або отримували чіткі докази. Підкреслю, що ми ніколи не згадуємо в офіційних документах про проблеми до тих пір, поки не доведемо, що порушення дійсно мало місце», - наголосила вона.

За словами голови місії БДІПЛ ОБСЄ, «ситуація відрізняється від випадку до випадку, і винних має встановити судова система, а не ми».

«Це завдання влади - розібратися і зробити необхідні кроки. Я не бачу, в чому складність розслідування таких випадків, адже підкуп виборців чітко прописаний в Кримінальному кодексі як карана дія», - зазначила Гловер.

«За моїми даними, ЦВК передавала до Генпрокуратури інформацію по багатьох випадках. Але поки, здається, відомо тільки про одну порушену кримінальну справу - в Луганській області», - додала вона.

«А хто ж, якщо не центральна влада, відповідає за те, щоб законодавство, в тому числі Кримінальний кодекс, діяло на всій території країни? Я не впевнена, що керівництво держави особисто замішане в цих порушеннях, але чому немає кримінальних справ, чому Генпрокуратура не розслідує їх? Чому винні не постали перед судом?», - запитує Гловер.

Глава місії БДІПЛ ОБСЄ зуважила, що «всі порушення, про які йдеться в нашому звіті, заслуговують пильної уваги влади, а їх причини повинні бути розслідувані».

«Але, на мій погляд, найбільшу тривогу викликає масове зловживання повноваженнями з боку місцевих чиновників для підтримки того чи іншого кандидата. Ця тенденція, з якою ми зіткнулися в Україні, розмиває межу між владою та однією з партій. Це суперечить принципам ОБСЄ», - зазначила Гловер.

Нагадаємо, у своєму попередньому звіті спостерігачі від ОБСЄ вказують на зловживання адмінресурсом на виборах в Україні, відсутність збалансованого висвітлення кампанії в ЗМІ та вплив економічних груп на політичну обстановку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.