Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. У Рівному ливарники пікетували облраду, бо вже 9-й місяць без зарплати

Добробут Регіон: Рівненська область 11229 переглядів

Опубліковано - 16.11.2012 17:46 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”.  У Рівному ливарники пікетували облраду, бо вже 9-й місяць без зарплати
Хроніки “покращення”. У Рівному ливарники пікетували облраду, бо вже 9-й місяць без зарплати
Близько сотні працівників рівненського ливарного заводу пікетували сьогодні сесію Рівненської обласної ради з вимогою вжити заходів для відновлення роботи підприємства і вирішити питання про виплату заборгованої людям зарплати.

З початку року на підприємстві назбиралося близько п’яти мільйонів зарплатного боргу, з квітня виробництво простоює через борги перед енергетиками.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, упродовж кількох років навколо Рівненського ливарного заводу тривають суди, постійно змінюються власники. Частина акцій заводу належить державі. Під час попереднього пікету, який ливарники провели у липні, голова обласної адміністрації Василь Берташ зустрівся з інвесторами заводу, які пообіцяли, що зарплата буде негайно виплачена, а з 4 липня завод запрацює.

У серпні новий фінансовий директор Вадим Сторожук розповів про плани щодо випуску на заводі устаткування для житлово-комунального господарства, зокрема, очисних споруд. Ця продукція мала стати альтернативою дорогому обладнанню, яке нині Україна закуповує на Заході. Однак нині завод з різних причин не виконує узятих на себе зобов’язань перед партнерами, серед яких залізниця, АвтоКрАЗ, білоруські підприємства з виробництва комбайнів і вантажних автомобілів, а також «Київводоканал».

Тим часом, борг із зарплати на ливарному заводі, який так і не вдалося запустити, зріс із трьох до до п’яти мільйонів гривень.

Під час останніх парламентських виборів фіндиректор заводу Вадим Сторожук балотувався у народні депутати по Рівненському округу №152, однак не набрав достатньої кількості голосів.

Під час спілкування з пікетувальниками заступник голови Рівненської облдержадміністрації Володимир Новак зауважив, що влада не має права втручатись у діяльність закритого акціонерного товариства і змінювати його керівників. Володимир Новак вважає єдиним виходом для акціонерів проведення загальних зборів і зміну керівництва. Нині заводом керує компанія «Українське машинобудування».

Депутати обласної ради заслухали представників трудового колективу й ухвалили звернення до Фонду держмайна України, обласної адміністрації і правоохоронних органів, у якому вимагають вжиття заходів для ліквідації боргів із зарплати і встановлення відповідальності осіб, які допустили заборгованість.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.