Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник визначив повноваження для Ющенка - парламент і кабмін доводять країну “до ручки”, Президент - розгрібає

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7335 переглядів

Опубліковано - 14.01.2007 03:00 | Всі новини | Версія для друку

“- Вікторе Андрійовичу, а не пішли б Ви... у відставку...”
“- Вікторе Андрійовичу, а не пішли б Ви... у відставку...”
Віце-прем`єр міністр Дмитро Табачник вважає, що надзвичайні повноваження главі держави необхідні в кризовий або воєнний період. Або для публічних шоу A La English Queen. І натякнув про відставку.

Про це сказано в його статті «Основа законів», опублікованій в тижневику «2000» №1-2 (349), повідомляє прес-служба віце-прем`єра.

Д.Табачник відзначає при цьому, що в більшості європейських Конституцій передбачено, що надзвичайні повноваження Президента набирають чинності лише в момент кризи.

«Це може бути урядова криза, яка не загрожує підвалинам державності, коли розпадається парламентська більшість, нова не формується у встановлений термін, і Президент, на підставі консультацій з представленими в парламенті політичними силами, повинен вирішити, чи дати змогу депутатам Ради повторити спробу чи розпустити парламент і призначити дострокові вибори», - відзначив Д.Табачник.

За його словами, це може бути і небезпечний стан зовнішньої агресії чи внутрішнього заколоту, коли оголошується надзвичайний або військовий стан, і Президент, як Верховний Головнокомандувач, здійснює всю повноту влади, за допомогою, однак, Ради національної безпеки і оборони.

Віце-прем`єр-міністр України констатує, що відповідно до європейської політичної традиції в решті випадків Президент демократичної європейської держави не повинен втручатися в питання реалізації поточної внутрішньої і зовнішньої політики парламентської більшості.

На думку Табачника, «давня англійська ситуація, коли монарх має обмежену парламентом владу, є майже точним дзеркальним віддзеркаленням нав'язаної Секретаріатом Президента українському суспільству дискусії про вступ в НАТО. З одного боку — величезне особисте бажання Ющенка і декількох маловідомих (на думку віце-прем`єра) політиків, з іншої — ясно виражена воля народу (цікаво, - якого? - прим. “Аратти”) і законодавчого органу. У країнах традиційної європейської демократії глава держави в такій ситуації або начисто забуває про свої амбіції і допомагає (або хоч би не заважає) реалізувати волю народу, або (якщо він вже настільки не згоден з курсом парламенту) йде у відставку (якщо це Президент) або відрікається від престолу (якщо це монарх)», - нагадує Д.Табачник.

«Він є символом державної єдності і виконує представницькі функції. Це зі всією очевидністю випливає з європейського вибору, зробленого Україною. Вимагати іншого можуть лише лицеміри, які демагогічно прикриваються демократичними гаслами з метою захоплення влади або люди абсолютно не знайомі з європейським розумінням демократії», - наголосив Д.Табачник.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.