Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Укарїнська марка визнана однією з найкращих на міжнародному конкурсі

Суспільне життя 24522 перегляди

Опубліковано - 18.01.2013 04:41 | Всі новини | Версія для друку

Марка «Український двір» від «Укрпошти» перемогла на престижному конкурсі у Китаї
Марка «Український двір» від «Укрпошти» перемогла на престижному конкурсі у Китаї
Марка «Український двір» 2011 року випуску перемогла в номінації «Найкращий друк» у 11-му щорічному китайському конкурсі-опитуванні на найкрасивішу зарубіжну марку.

Як повідомили в «Укрпошті», конкурс проводиться в Китаї щорічно і є дуже популярним у світових філателістичних колах.

У цьому році в ньому взяли участь ряд поштових адміністрацій Європи та світу: Австрії, Албанії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Кіпру, Куби, Єгипту, Німеччини, Ліхтенштейну, Мальти, Нової Зеландії, Перу, Сінгапуру, Словаччини, Словенії, Швейцарії, Туреччини, Росії.

Серед організаторів і спонсорів конкурсу - Китайська народна асоціація дружби з зарубіжними країнами, провідні філателістичні організації та видавці відомих філателістичних каталогів.

Генеральний директор «Укрпошти» Оксана Плотнікова повідомила, що автором поштового блоку «Український двір» є художник Кость Лавро, який багато років співпрацює з підприємством і створює мініатюри, які неодноразово завойовували престижні українські та міжнародні нагороди.

В Україні перші власні марки з’явилися в часи створення незалежної Української держави в 1918-му році. Після тривалої паузи в радянську епоху українські марки почали знову друкувати з 1991-го року. Зараз у відділеннях "Укрпошти" можна придбати цілі серії поштових марок - наприклад, з малюнками художниці Євгенії Гапчинської, або з зображеннями старих українських маяків на узбережжі Чорного моря.

У 2008 році до 100-річчя провідника ОУН Степана Бандери «Укрпошта» видала пам’ятний конверт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.