Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник робить все можливе, щоб запобігти появі критично мислячої еліти

Освіта 19489 переглядів

Опубліковано - 4.02.2013 14:03 | Всі новини | Версія для друку

Табачник робить все можливе, щоб запобігти появі критично мислячої еліти
Табачник робить все можливе, щоб запобігти появі критично мислячої еліти
Віктор Янукович використовує міністра освіти Дмитра Табачника, щоб запобігти появі нової еліти.

Про це у своєму блозі на World Affairs пише професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль.

«Тепер всі знають, що найкращий і, дійсно, єдиний спосіб для отримання справді ефективної еліти є повною протилежністю того, що робить український президент. Не треба виловлювати найкращих і найяскравіших, кого може запропонувати нація, серед бюрократів. Замість цього треба створити освітні можливості, які дозволять кожному розвивати свої таланти і піднятися на вершину», - зазначає Мотиль.

«Тому, як казали товариші, «невипадково», що Дмитро Табачник, відомий українофоб, міністр освіти, науки, молоді та спорту, повинен робити все можливе, щоб запобігти появі саме таких сучасних, критично мислячих , і компетентних еліт.

Врешті «Янукостану» потрібні чоловіки і жінки, які казатимуть «так» - люди, які зроблять все, що їм скаже султан. Останнє, що їм треба, це розумні й ініціативні люди. Вони можуть розгойдати човен і перевернути його.

Пан Табачник хоче скоротити автономію університетів до нуля і заборонити студентам змінювати свої спеціальності. Обидва кроки мають великий сенс у радянському суспільстві, яке боїться незалежного мислення і потребує, того, що дисидент Валентин Мороз назвав «гвинтиками».

Табачник називає це «реформою освіти». Зрештою, він - продукт саме такою системи і хіба з нею щось не так?», - пише експерт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.