Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стрес скорочує життя і є основною причиною захворювань

Охорона здоров`я 9459 переглядів

Опубліковано - 11.02.2013 11:07 | Всі новини | Версія для друку

Стрес скорочує життя і є основною причиною захворювань
Стрес скорочує життя і є основною причиною захворювань
Група британських учених провела всебічне дослідження про вплив стресу на стан здоров’я сучасної людини. Згідно з висновками науковців, людина в середньому втрачає щодня дві години свого життя на різного виду стреси, включно зі зростаючою вартістю прожиткового рівня і тягарем від боргів.

Загалом на стреси людина втрачає до 5 років життя. Результати дослідження опубліковані в інтернет-ресурсі Medicalnewstoday.

Дослідження відзначає важливі масові тенденції проявів стресу. У певному віці у людей розвивається страх втратити роботу. При цьому проблемні стосунки в родині також створюють атмосферу напруження серед мільйонів людей на щоденно-рутинному рівні. Учені зазначають, що – як наслідок тривалого напруження і тривоги – люди неспроможні належно концентруватися на своїй праці, що в свою чергу породжує незліченні безсонні ночі, які ще більше поглиблюють конфлікти в родині.

В цьому плані дослідження доводить, що сучасне життя для багатьох людей перетворилося на дуже сумну реальність, в якій домінують повсякденні стреси. Вирішальний момент настає тоді, коли стресова ситуація дається взнаки на здоров’ї людини.

Майже половина учасників експерименту переконана, що стрес є основною причиною захворювань. Біля третини вважає, що самі вони не в стані подолати повсякденні труднощі життя і звертаються за допомогою до фахівців. Однак більшість змушена долати стреси самостійно, і це далеко не завжди є успішною справою.

Учені виділили три десятки причин появи стресів. Серед них: на перших місцях проблеми ожиріння, відчуття приходу старості. Важливими збудниками стресу є фінансові негаразди, як-ото: брак заощаджень, борги і несплата за житло. Дуже сильним стресовим каталізатором є вже згаданий страх втрати праці і пошук нового робочого місця. І далеко не останньою причиною нервувань залишаються конфлікти в родині.

Учені також встановили найбільш поширені прояви повсякденних стресів. Перше місце віддано безсонним ночам. Далі йде втрата впевненості, знижений апетит і сімейні сварки, включно з розривом стосунків. Звісно не обходиться без підвищеного вживання алкогольних напоїв.

Науковці також подають часову тривалість стресів. Понад тридцять годин хвилювань припадає на тиждень. Щороку людина витрачає «на нерви» 744 години. А протягом усього життя 45 243 години. Це час, рівний 1885 днів або понад 5 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.