Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Михайло Іллєнко знімає новий фільм за віршем Шевченка

Мистецький погляд 28883 перегляди

Опубліковано - 27.02.2013 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Михайло Іллєнко (фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo)
Михайло Іллєнко (фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo)
У Пирогові почалися зйомки нового фільму Михайла Іллєнка, з робочою назвою «Толока», який буде екранізацією вірша Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості».

Вірш Шевченка має всього 67 рядків. Бюджет фільму – 28 млн.грн, тобто, майже по 420 тис. за рядок, повідомляє «Сєгодня».

«Для голлівудського кіно цієї суми, звичайно, мало, але нам на зйомки цілком вистачить», – запевнив режисер.

«Ми знімаємо кіно, яке охоплює 14 важливих фрагментів історії України – і Голодомор, і сталінські часи, і Чорнобиль. Події будуть починатися у XVI столітті, а закінчаться в наш час. Всі вони будуть пронизані історією про красуню Катерину, про яку і йдеться у вірші Шевченка. Екранізація у нас буде дослівна», – розповів Іллєнко.

Сюжет вірша Шевченка зав’язаний навколо дівчини, до якої сваталися козаки, а вона попросила їх звільнити брата з полону. І хто впорається – за того вона і вийде.

У фільмі, тривалістю близько двох годин, головну роль грає дочка Іллєнка – 37-річна Іванна. «Зрозуміло, кастинг я не проходила, батько відразу сказав, що я буду грати Катерину», – повідомила акторка.

Вона зауважила, що вже понад 15 років живе і працює в місцевому театрі в Чехії і неї з’явився невеликий акцент. «Але, думаю, у фільмі його чутно не буде», – зазначила Іванна Іллєнко.

Також у стрічці зіграють Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович (виконавець головної ролі у фільмі «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», який також зняв Михайло Іллєнко) і актор театру Франка Дмитро Рибалевський.

Перший знімальний день почався вночі, коли знімали сцену зі Сталіним (його грає Мирон Іванняш). А вдень вирішили знімати відразу фінальні кадри картини, коли вся задіяна масовка спускається з засніженої гори вниз.

У масовці майже немає професійних акторів: в образі готів - студенти, біатлоністів зіграли спортсмени, а ось в костюмі черниці глядач побачить кухарку з 10-річним стажем.

«Потрапила на зйомки, як кажуть, по блату - мій чоловік, який дружить з режисером, сказав заповнити анкету, і мені потім подзвонили», - сказала нам одна з актрис масовки. За словами статистів, гонорарів за участь в зйомках їм не обіцяли: «Сказали, що годувати тільки будуть, і на тому спасибі».

За словами режисера, більшість сцен фільму планують зняти влітку. «Частина локацій буде в Києві, частина – на переправі на Хортицю. А вихід стрічки плануємо в березні 2014 року, коли виповниться 200 років від дня народження Кобзаря », – заявив Іллєнко.
Фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo
Фото - Богдан Пошивайло, facebook.com/bohdan.poshyvailo

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.