Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Маргарет Тетчер і після смерті залишиться символом рішучості і жіночості

Втрата 13539 переглядів

Опубліковано - 9.04.2013 00:29 | Всі новини | Версія для друку

Маргарет Тетчер і після смерті залишиться символом рішучості і жіночості
Маргарет Тетчер і після смерті залишиться символом рішучості і жіночості
Колишній британський прем’єр-міністр Маргарет Тетчер померла зранку 8 квітня у віці 87 років. Її близькі кажуть, що смерть стала результатом інсульту

Баронеса Тетчер була прем’єр-міністром від Консервативної партії з 1979-го до 1990 року і першою жінкою на цій посаді.

Британський уряд вже повідомив, що її церемонія поховання відбуватиметься у національному Соборі Святого Павла з усіма військовими почестями.

Маргарет Тетчер називають символом британської консервативної ідеології, а також того, що може досягти жінка у політичній кар’єрі.

«Залізною леді» її почали називати в колишньому Радянському Союзі. І вона ніколи не заперечувала.

Хоча критика її урядування з боку лівих партій завжди була безжалісно жорсткою, навіть ідеологічний опонент – лідер Лейбористської партії Тоні Блер визнавав, що політика Тетчер у 80-х роках допомогла вивести країну з кризи, підштовхнувши приватне підприємництво, конкуренцію, завдяки успішній програмі приватизації.

Міжнародна постать

11 років Тетчер при владі випали на розпал Холодної війни. На міжнародній арені вона стояла пліч-опліч із Президентом США Рональдом Рейганом.

Вона наважилася вступити у війну за далекі острови з Аргентиною.

Слово «соціалізм» Маргарет Тетчер використовувала як брудно лайливе, але вона виявилася першим західним лідером, який заявив, що з генеральним секретарем комуністичної партії Радянського Союзу Михайлом Горбачовим можна вести справи.

Багато років немічна Маргарет Тетчер потерпала від деменції і жила на самоті, хоч і за нею цілодобово доглядали. Це – болісні реалії старості, яка не шкодує навіть колись могутніх державних діячів.

Не оминув Маргарет Тетчер увагою і Голлівуд. Теперішній прем’єр-міністр Дейвід Камерон віддавав належне тому, як роль Маргарет Тетчер у фільмі «Залізна леді» зіграла Меріл Стріп, пише «Радіо Свобода».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.