Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці Ізраїлю: від раку рятують грибочки

Охорона здоров`я 11198 переглядів

Опубліковано - 5.06.2013 03:44 | Всі новини | Версія для друку

Гриб лінчжі, або «імператорський гриб Рейши», він же - трутовик лакований - давно відомий як лікувальний засіб №1 в медицині Далекого Сходу
Гриб лінчжі, або «імператорський гриб Рейши», він же - трутовик лакований - давно відомий як лікувальний засіб №1 в медицині Далекого Сходу
Відкриття ізраїльських науковців може обернутися цілою сенсацією. За результатами їхніх досліджень стало зрозуміло, що деякі різновиди грибів, які ростуть у місцевих лісах, мають цілющі властивості, котрі можуть вплинути на лікування такого такого страшного захворювання, як саркома.

Керівником цієї дослідницької групи є мікробіолог і доктор наук в галузі біології Соломон Вассер, який є автором праць під назвою "Отруйні та їстівні гриби в Ізраїлі", повідомляє сайт NEWSru.ua.

Слід зазначити, що зацікавленість науковців грибами виникла ще близько сорока років тому, результатом такої зацікавленості стало проведення всіляких дослідів і досліджень, щоб виявити і довести наявність у них корисних компонентів і властивостей. Вассер є одним з найвидатніших науковців, який досконально вивчив гриби, і в процесі дослідів і досліджень, а їх було близько 400, було випущено близько 10 тисяч наукових праць і зареєстровано близько тисячі патентів.

У підсумку такої розлогої роботи було виявлено, що деякі різновиди грибів мають певні активні речовини, які при взаємодії з гарячою водою починають активізуватися і можуть бути застосовані для успішного лікування онкологічних захворювань. До того ж у ході наукової роботи було визначено, що окремі види шапинкових грибів можна з великим успіхом використовувати для загального зміцнення імунної системи людини, що в даний час є особливо актуально.

Ще ціле десятиліття тому науковці на чолі з Вассером виявили в грибах лінчжі (відомий в Україні як "трутовик лакований", або Ganoderma lucidum) наявність такого елемента, який діє на підняття імунітету і здатний пригнічувати білок NF-KappaB, який є безпосередньою причиною розвитку онкологічних захворювань. На сьогодні даний елемент гриба активно використовують в лікуванні раку грудей у жінок і простати у чоловіків.
Келишки смугасті (Cyathus striatus)
Келишки смугасті (Cyathus striatus)
Ще півроку тому пан Вассер відкрив також властивості грибів під назвою "келишки смугасті" (Cyathus striatus), компонент яких має настільки корисні й активні речовини, що з їхньою допомогою може бути запропоновано рішення для лікування найбільш серйозних онкологічних захворювань.

Медики відзначають, що на відміну від променевої та хіміотерапії, препарати з грибів не отруюють організм людини: вони активують "природних кілерів" - лейкоцити групи лімфоцитів - і стимулюють імунну систему на боротьбу з раком.

Зазначена методика є природним способом лікування подібного роду захворювань, до того ж застосування препаратів з грибів, які показані хворим на рак, сприяє посиленню імунітету у них і продовженню життя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.