Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков

Втрата 15139 переглядів

Опубліковано - 13.08.2013 11:59 | Всі новини | Версія для друку

Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков
Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков
Після тривалої хвороби пішов з життя відомий журналіст, фотокореспондент, оглядач «Комсомольської правди» з 1956 року, ведучий телевізійної програми «У світі тварин» з 1975 по 1990 роки Василь Пєсков.

"Увечері 12 серпня ми отримали скорботну звістку. Після тривалої хвороби помер найвідоміший і улюблений мільйонами наших читачів оглядач "Комсомольської правди" Василь Михайлович Пєсков. Про це нам повідомив його онук", - пише "Комсомольская правда".

Василь Михайлович Пєсков (14 березня 1930 року, село Орлове, Центрально-Чорноземної (нині - Воронезької) області) - радянський письменник, журналіст, мандрівник і ведучий телевізійної програми "У світі тварин".

В.Пєсков працював в "Комсомольській правді" з 1956 р. За ці роки він зробив сотні репортажів, зустрічався з маршалом Георгієм Жуковим і першим космонавтом Юрієм Гагаріним. Але улюбленою темою для журналіста залишалася природа: більше 10 років В.Пєсков вів рубрику "Вікно в природу", а з 1975 по 1990 рр. був ведучим телепередачі "У світі тварин".
Пєсков був першим, хто взяв інтерв’ю у Юрія Гагаріна
Пєсков був першим, хто взяв інтерв’ю у Юрія Гагаріна
За книгу "Кроки по росі" він був нагороджений Ленінською премією, за великий внесок у розвиток вітчизняної журналістики - орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня. Бібліографія В.Пескова включає десятки творів: "Записки фоторепортера", "В гостях у Шолохова", "На краю світа", "Білі сни", "Вітчизна" і багато інших.

У 1970 році у Києві з друку вийшла його книжка "Репортаж з дивокраю" українською мовою.

У 80-х роках побачила світ документальна повість "Тайговий глухий кут" ("Таёжный тупик") - про сім’ю старовірів Ликових.

Батько В.М.Пєскова - машиніст, мати - селянка. Закінчивши середню школу, працював піонервожатим, водієм, кіномеханіком, фотографом, співробітником воронезької обласної газети "Молодой коммунар", в якій і почав свій творчий шлях журналіста...

Як стало відомо, Василь Пєсков заповів себе кремувати і прах розвіяти на галявині біля рідного села Орлове у Воронезькій області. Як розповів онук Василя Михайловича Дмитро, він навіть особливий валун собі приготував. Кремація пройде в Хованському крематорії.

Прощання з Василем Михайловичем Пєсковим відбудеться у жалобній залі Першої Медичної академії в Москві в четвер, 15 серпня, з 12 до 13 години.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.