Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Попи хочуть виселити музеї з Лаври?

Скандал Регіон: м.Київ 6549 переглядів

Опубліковано - 21.08.2013 13:55 | Всі новини | Версія для друку

Попи хочуть виселити музеї з Лаври?
Попи хочуть виселити музеї з Лаври?
З Києво-Печерської Лаври збираються виселити Києво-Печерський заповідник і Музей коштовностей.

Як повідомила прес-служба народного депутата Олександра Бригинця, про це йому розповіли музейники, працівники Києво-Печерського заповідника.

Нардеп звернувся до прем´єр-міністра України Миколи Азарова та міністра культури України Леоніда Новохатька з проханням терміново надати публічну інформацію про долю музеїв, що розташовані на території Києво-Печерської Лаври, яку охороняє ЮНЕСКО.

«Побоювання підкріплюються нещодавніми заявами владики Павла (намісник Києво-Печерської лаври - ред), який заявив про бажання виселити з території Києво-Печерської Лаври об´єкти, що не мають застосування в історії церкви. Насторожило, що заяву церковника не спростував жоден чиновник», - зазначив Бригинець.

«Також музейники повідомляють, що нібито фонд Музею коштовностей, який перебуває на території Києво-Печерської Лаври, буде передано Національному банку України. А доступ відвідувачів до експонатів буде припинено», - підкреслив Бригинець.

Як повідомлялося раніше, Клініку Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського, яка раніше перебувала в приміщення біля Києво-Печерської лаври, планується відкрити в новому приміщенні 28 серпня.

Нагадаємо, Києво-Печерська Лавра домоглася передачі їй будівлі клініки ім. Громашевського, проте поки що погодилася не виганяти хворих на вулицю. Звільнення медиками території Києво-Печерської лаври відбувається в рамках здійснюваної владою політики повернення культових споруд церкви.

Будівля Інституту Громашевського спочатку будувалася як медзаклад. Причому на гроші киян, а не церкви. Хоча, як стверджує намісник Києво-Печерської Лаври, і «за безпосередньої участі братії монастиря».

Більше того, в 1949 році постановою Ради Міністрів СРСР приміщення було передано Державній установі «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб» і не належить ні до Києво-Печерського заповіднику, ні до монастиря.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.