Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби

Добробут 9677 переглядів

Опубліковано - 7.11.2013 11:47 | Всі новини | Версія для друку

До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби
До кінця грудня можуть подорожчати кондитерські вироби
Українські кондитери погрожують підняти ціни на солодощі під новорічні свята - в середньому на 3-7%.

Перша причина - спекулятивна, пов’язана з традиційним зростанням попиту на солодощі з наближенням свят.

«На грудень припадає пік продажів кондитерської продукції. Ось виробники і намагаються заробити, підвищуючи ціни», - пояснив представник одного з підприємств. Друга причина подорожчання - зростання цін на цукор: за минулий місяць його ціна вже піднялася на 11-15% (до 6,1-6,3 грн/кг), і до кінця листопада експерти прогнозують подальше підвищення, пишуть «Вести».

«Цього місяця я із запасом заклав у ціну продукції цукор по 7,5 грн/кг. І це при тому, що ще в жовтні ми купували його по 5,5-5,6 грн/кг», - розповів власник ще одного підприємства.

У першу чергу зростання ціни на цукор позначиться на виробництві карамелі, зефіру і мармеладу, в яких на частку цієї сировини припадає 70% витрат. Потім - на борошняне (тістечка, печива, торти), де частка цукру - лише 30% від ціни. Через тимчасове подорожчання цукру кондитери можуть тимчасово переорієнтувати свої виробництва на борошняні солодощі.

«Витрати наших виробників постійно збільшуються. Тому вони скоріше знизять обсяги виробництва і скоротять персонал, ніж почнуть працювати собі у збиток», - вважає президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

Водночас виробники допускають зниження розцінок на свою продукцію, пов’язуючи їх із можливим підписанням Україною асоціації з Євросоюзом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.