Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Amnesty International розпочала кампанію проти безкарності міліції в Україні

За право людини 9960 переглядів

Опубліковано - 12.02.2014 13:36 | Всі новини | Версія для друку

Amnesty International розпочала кампанію проти безкарності міліції в Україні
Amnesty International розпочала кампанію проти безкарності міліції в Україні
Сьогодні Amnesty International почне писати листи і петиції, проводити публічні акції проти безкарності міліції в Україні.

Як повідомила прес-служба Amnesty International Україна, в кампанії візьмуть участь Австрія, Канада, Чехія, Франція, Італія, Молдова, Нідерланди, Польща, Словаччина, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Україна і США.

В організації зазначають, що з початку протестів в Україні 21 листопада 2013 року були задокументовані численні випадки порушення прав на свободу мирних зібрань, надмірне застосування сили з боку співробітників правоохоронних органів і несправедливі судові процеси і переслідування скаржаться на дії представників держави. Також мали місце напади на журналістів і тиск на студентів.

«Сотні людей були поранені, деякі дуже серйозно, внаслідок втручання співробітників правоохоронних органів під час акцій протесту. Щонайменше чотири людини загинули під час протестів, а один чоловік помер від пневмонії, яку він отримав в результаті атаки з водомета при мінусовій температурі. Деякі протестувальники були викрадені невідомими особами і піддані тортурам, один із зниклих був знайдений мертвим. Нещодавні шокуючі кадри роздягання, приниження та побиття протестувальників Євромайдану міліціонерами привернули міжнародну увагу до проблеми катувань, жорстокого поводження та безкарності міліції в Україні», - йдеться в повідомленні Amnesty International Україна.

На думку організації, статистичні дані про масштаби жорстокого поводження з боку співробітників міліції залишаються неповними, так як не існує незалежного органу, який би відповідав за отримання і розслідування таких скарг.

«Деякі люди звертаються зі скаргами на жорстоке поводження в прокуратуру або в самих правоохоронних органів, інші - не вірять, що існуюча система може вершити правосуддя, а деякі - бояться негативних наслідків», - кажуть в організації.

Amnesty International призавала влади України забезпечити, щоб всі заяви про катування та інші види жорстокого поводження з боку правоохоронних органів були оперативно, незалежно і ефективно розслідувані.

Як повідомлялося раніше, масові протести тривають в Україні з 21 листопада 2013 року.

30 листопада міліція жорстоко розігнала мітингувальників на майдані Незалежності. 1 грудня сотні тисяч громадян вийшли на акцію протесту. Біля Адміністрації Президента в результаті провокації міліція вчинила маосве побиття протестувальників, в результаті якої поранення отрималм десятки журналістів, які виконували свої обов’язки й не були демонстрантами.

19 січня після того, як силовики не пропустили мітингувальників до будівлі Кабміну і Верховної Ради на вулиці Грушевського почалося силове протистояння між демонстрантами та правоохоронцями. В результаті зіткнень між протестувальниками і міліцією загтнули декілька демонстрантів, десятки отримали вогнепальні поранення. На сьогоднішній день зберігається перемир´я.

23 січня в мережі з´явилося відео, на якому видно, як «беркутівці» на морозі фотографуються з голим чоловіком зі слідами побоїв на тілі, після чого стусаном заганяють його в автобус.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.