Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хлібна війна?

Коаліція «С.Р.А.К.А» 6409 переглядів

Опубліковано - 5.03.2007 19:36 | Всі новини | Версія для друку

Хлібна війна?
Хлібна війна?
Чотири найбільші підприємства Волинської області підняли ціни на хліб і хлібобулочні вироби в середньому на 8% (від 6 копійок до 15 копійок).

Хлібовиробники зростання цін називають економічно обґрунтованим і пояснюють його підвищенням вартості борошна, повідомляє 5 канал.

У той же час місцева інспекція з цін вже почала моніторинг підприємств, які обумовили подорожчання хліба. Законність збільшення цін буде з’ясовано остаточно через 10 днів.

За словами начальника Держінспекції у Волинській обл. Тараса Куйбиди, підстав для підозри в зловживаннях у підприємств немає.

"На сьогоднішній день інформації щодо зловживань цими підприємствами, я ще не маю. Однак протягом десяти днів буде завершено системний аналіз і тоді будуть зроблені висновки. Хоча на сьогоднішній день тільки цього року за моніторингами, які проводила в Україні інспекція, уже половина областей піднімали ціни", - сказав він.

Крім того, керівники інших волинських хлібозаводів і приватних пекарень не виключають, що незабаром теж збільшать вартість своєї продукції.

Раніше експерти уже висловили припущення про те, що в Україні може подорожчати хліб. Про це, зокрема, заявив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

За його словами, подорожчання зерна - це світова тенденція, "і Україна, як частина цього глобального світового ринку, звичайно, знаходиться під впливом цього процесу". Разом з тим Козаченко не зміг спрогнозувати, коли саме, і наскільки може подорожчати хліб.

"Не думаю, що буде різко відбуватися подорожчання хліба, але він дорожчати буде. І дорожчати буде не тільки хліб, але і сільськогосподарська продукція", - зазначив експерт.

Раніше президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко заявив, що в можливій перспективі підвищення цін на хліб в Україні відсутній "пшеничний фактор".

Він пояснив, що в собівартості хліба ціна зерна складає 1/2 . "І коли сьогодні говорять, що через збільшення вартості зерна, ціна хліба виросте в 3 рази, це значить, що тонна пшениці повинна коштувати 4800 гривень/т. Є десь у світі такі ціни на пшеницю?" - поставив риторичне запитання Клименко.

Ціни на хліб в Україні залишалися відносно стабільними з січня 2006 року.

Від “Аратти”: втім, ми абсолютно не здивуємося, якщо, зрозуміло, за “світовими тенденціями” розпочнеться стрімке зростання цін на хлібо-булочні та макаронні вироби.

Така вже особливість більшовицької влади: хлібна монополія, яку старанно вибудовували Ленін і Сталін. А що змінилося в Україні із часів Голодоморів? Чи на хлібному ринку створено конкурентне середовище? Чи виробник має вибір із альтернативних продавців борошна? Аж ніяк ні. Все залишилося, як й було. Хіба що замість державного монополіста зараз створено монопольки із залежних від влади та офшорних засновників “функів”. А закритий ринок - це все одно, що базар, на чолі якого стоять колоритні хлопчики-рекетирчики. І без них - не продаси, не купиш.

Тільки при чому до цього шалману “світові тенденції”, аж ніяк не зрозуміло. Бо таких “ринків”, як наш, навіть у третьому світі знайти важкувато.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.