Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна може забути про європейське майбутнє з “особливим статусом” Донбасу?

Політика 5867 переглядів

Опубліковано - 11.09.2014 05:58 | Всі новини | Версія для друку

Донбас не дасть Україні повноцінно інтегруватися із Заходом - британські експерти
Донбас не дасть Україні повноцінно інтегруватися із Заходом - британські експерти
Надання Донбасу так званого “особливого статусу” дає регіону право з легкістю ветувати будь-які інтеграційні з Заходом рішення Києва, що повністю задовольняє Росію і Путіна, тим самим роблячи нинішнє перемир’я “ганебним” для українців.

Самоврядні території зможуть легко блокувати будь-яке інтеграційне рішення України. Про це у статті "Безрадісне перемир’я для України" пише британське видання The Economist.

На думку, вираженої в матеріалі, виконання мінських угод про припинення вогню і перемир’я допоможе Путіну досягти підпорядкування України, якого він прагнув з самого початку конфлікту завдяки його безжальній ескалації.

На думку автора, надання Донбасу "особливого статусу", згідно з баченням президента Порошенка, з гарантіями для місцевої мови і культурних особливостей, насправді забезпечує регіону набагато більше. В першу чергу, "федералізований" статус Донецької та Луганської областей дає регіону право блокувати всі надії України на її західне майбутнє. Так, Донбас тепер зможе ветувати будь-яке рішення Києва на інтеграцію, в першу чергу, з НАТО, а також з Євросоюзом.

Що ж стосується Путіна, то навіть якщо перемир’я буде порушено, на нього чекає альтернатива "замороженого конфлікту", що повністю влаштовує його, при якій невизнана світом республіка буде постійно дестабілізувати ситуацію в Україні.

Видання також задається питанням, як "загнаний у глухий кут президент Порошенко" буде переконувати українське суспільство у правильності рішення по Донбасу.

"Навіть якщо настане мир, що малоймовірно, для більшості українців він, швидше за все, буде ганебним", - зазначає The Economist.

Раніше повідомлялося, що Порошенко хоче надати частини Донбасу особливий статус, під яким він розуміє тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Також раніше був опублікований “Мінський протокол про перемир’я на Донбасі”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.