Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Мінекономіки прогнозує інфляцію 19,5% в 2014 році

Економіка 5842 перегляди

Опубліковано - 9.10.2014 14:39 | Всі новини | Версія для друку

Мінекономіки прогнозує інфляцію 19,5% в 2014 році
Мінекономіки прогнозує інфляцію 19,5% в 2014 році
Міністерство економічного розвитку і торгівлі очікує інфляцію на рівні 19,5% у 2014 році.

Про це повідомив заступник директора департаменту макроекономічного прогнозування Максим Дуда на зустрічі з представниками компанії "Morgan Stanley", повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, сільське господарство за підсумками 8 місяців як і раніше демонструє позитивну динаміку + 6%, тоді як інші показники продовжують погіршуватися.

"За останніми статистичними даними: ВВП у ІІ кварталі порівняно з відповідним періодом 2013 року скоротився на 4,6%, виробництво у промисловості за 8 місяців поточного року знизилося на 7,8%, єдиний вид діяльності, який демонструє позитивну динаміку - це сільське господарство - зростання на 6%. Вже отримали статистичні дані щодо інфляції за вересень - показники досить високі і це пов’язано з черговим сплеском девальвації у серпні", - сказав заступник директора департаменту.

У цілому, за словами Дуди, за вересень (до грудня попереднього року) зростання індексу споживчих цін становить 16,2%, а ціни виробників підвищились на 27,4%.

Також Дуда нагадав, що наприкінці серпня Урядом було схвалено офіційний прогноз на 2015 рік. При цьому, було схвалено 2 сценарії плюс ще один - альтернативний.

Перший сценарій передбачав зростання ВВП на 0,3%, другий на 2%. Заступник директора департаменту акцентував увагу, що при складанні та узгодженні цього прогнозу з міністерствами були певні передумови, що дозволяють оцінювати перспективи 2015 року більш оптимістично.

"Ми в свій прогноз закладали, що можемо очікувати зростання ВВП у разі закінчення військового конфлікту, оскільки це найважливіший фактор, що наразі суттєво впливає на економіку країни", - зауважив Дуда.

Заступник директора департаменту також нагадав наскільки важливою є точність складання прогнозу, оскільки він слугує базою для розрахунку бюджетних показників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.