Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія збирається розмістити на території окупованого Криму ядерну зброю?

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 6379 переглядів

Опубліковано - 20.10.2014 14:17 | Всі новини | Версія для друку

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3
Російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3
Російська влада планує розмістити в Криму носії ядерної зброї, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 і оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

Про це конгресмени США повідомили в листі президенту Бараку Обамі, пише російська газета "Коммерсант".

Законодавці стверджують, що ще на початку серпня російська влада прийняла рішення про перекидання в Крим бомбардувальників Ту-22М3 і комплексів "Іскандер-М", здатних у перспективі завдавати ударів високоточними крилатими ракетами Р-500, у тому числі з ядерними боєголовками.

Останнє, за словами члена комітету у справах збройних сил Сенату США Джеймса Інофе, є прямим порушенням Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, підписаного СРСР в 1987 році.

"Розміщення ядерної зброї на суверенній території іншої держави без її згоди є жорстоким і цинічним рішенням",- йдеться у листі.

"Це дозволить Росії впритул наблизитися до баз НАТО, отримавши військову перевагу в регіоні", - пишуть конгресмени.

Окрім того, незаконні дії російського керівництва, за твердженням членів Конгресу, є "грубим порушенням угоди між РФ і НАТО, підписаної в 1997 році, і дозволяє російським військовим представникам перебувати на базах і об’єктах альянсу.

Законодавці вимагають дій від президента США у відповідь, зокрема, пропонують повністю припинити всі контакти між членами військового альянсу і Москвою, а також вивести російський військовий персонал "з баз і об’єктів НАТО".

Вони також запропонували заборонити Росії проведення інспекційних польотів в рамках договору про "відкрите небо".

Як повідомило видання джерело в російському Генштабі, рішення про розміщення морського ракетоносного авіаполку з бомбардувальниками Ту-22М3 у Гвардійському прийняте, однак остаточно процес буде завершений лише в 2016 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.