Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Армії придбали в «американських» посередників обладнання, виготовлене в Одесі і РФ

Скандал 8296 переглядів

Опубліковано - 25.12.2014 16:25 | Всі новини | Версія для друку

Побутовий тепловізор
Побутовий тепловізор
Державна фірма «Укрінмаш» закупила військове обладнання в американської корпорації ATN Corporation, яка є лише посередником, що перепродує продукцію, вироблену в Одесі і Росії.

Про це йдеться у сюжеті Дмитра Гнапа для «Слідство.Інфо».

Як зазначається, Міжнародний напрямок в ATN Corporation очолює син Бориса Тимонькіна, оголошеного в розшук екс-заступника голови наглядової ради компанії СЕПЕК Сергія Курченка.

8 грудня «Укроборонпром» повідомив про те, що «Укрінмаш» підписав низку контрактів з ATN Corporation на постачання військового обладнання, зокрема, приладів нічного бачення та тепловізорів, для потреб СБУ, Нацгвардії та Міноборони.

За даними «Слідства.Інфо», вказане обладнання насправді виробляє в Одесі на вул. Дальницькій ТОВ «ВП "Сфера"». І незрозуміло, чи має ця продукція сертифікацію для військових потреб. Адже буквально торік керівник «Сфери» Анатолій Коровицький розповів місцевому виданню, що вони виробляють продукцію невійськового призначення.

Крім того, частину продукції, яку продає ATN Corporation, виробляють у Росії. Два роки тому керівник московської фірми «Сучасні Оптичні Технології» Олександр Путиловський на одному з російських інтернет-форумів заявив, що «ATN продає вироби, зроблені нашою компанією на їхнє замовлення».

На сайті ATN ціни на прилади: від 2 до 10 тисяч доларів за штуку. При цьому скільки їх закупила Україна і що пропонували натомість конкуренти - інформація засекречена.

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром». Керівником «Укрінмашу», який уклав угоду з одеськими американцями, є Володимир Омелянчук.

«Чотири роки тому він працював заступником міністра оборони Михайла Єжеля, близького до екс-нардепа Іванющенка на прізвисько Юра Єнакієвський. Саме Омелянчук та Єжель організовували чисельні тендери на закупівлю харчів для солдатів за завищеними цінами, перемагали в яких фірми з орбіти Іванющенка», - нагадує журналіст.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.