Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Електоральні рейтинги: лідирують Порошенко та його партія

Громадська думка 10367 переглядів

Опубліковано - 24.03.2015 17:10 | Всі новини | Версія для друку

Електоральні рейтинги: лідирують Порошенко та його партія
Електоральні рейтинги: лідирують Порошенко та його партія
Партія “Блок Петра Порошенка” та чинний президент здобули б найбільше голосів у разі, якби парламентські чи президентські вибори відбулися наступної неділі.

Про це свідчать результати соціологічних опитувань, які оприлюднили протягом останнього тижня.

Соціологи відзначають падіння рейтингів переможця минулорічних парламентських виборів – партії Арсенія Яценюка "Народний фронт".

Натомість друге місце в обох дослідженнях посідає партія "Самопоміч". Згідно з дослідженням Центру Разумкова, її лідер, мер Львова Андрій Садовий міг би претендувати на вихід у другий тур президентських виборів разом з чинним главою держави.

"Фронт" поза трійкою

"Блок Петра Порошенка" та "Самопоміч" є двома найпопулярнішими партіями України, свідчать опитування, проведені Центром Разумкова та компанією Research & Branding Group у березні цього року.

Згідно з даними Центру Разумкова, за ці партії проголосували б, відповідно, 14,1 та 9,3% респондентів.
Research & Branding Group дає їм 13,2 та 8%.

Третє місце у опитуванні Центру Разумкова посідає "Опозиційний блок" з 6,8% підтримки. За даними Research & Branding Group, трійку замикає Радикальна партія Олега Ляшка з 5,3%.

Дослідження Центру Разумкова показує, що понад три відсотки опитаних обирали такі партії: "Народний фронт" - 4,6%, Радикальна партія Олега Ляшка – 4,5%, "Батьківщина" - 4,4% та Комуністична партія України – 3,1%.

17,7% учасників цього опитування не визначилися з вибором, 22,1% заявили, що не прийшли б на вибори, а 2,3% пообіцяли зіпсувати бюлетень.

Натомість опитування Research & Branding Group показало, що понад три відсотки опитаних заявили про підтримку таких сил: "Батьківщина" (5,6%), "Опозиційний блок" (5,3%) та "Правий сектор" (4,4%).
24,1% учасників цього опитування не визначилися з відповіддю, 23,1% - не прийшли б на вибори.

Згідно з даними цього дослідження, за партію "Народний фронт" готові проголосувати лише 2,5% респондентів.

Дослідження Центру Разумкова проводилося 6-12 березня. У його рамках опитали 2009 респондентів, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Research & Branding Group опитала 1501 респондента протягом 6-16 березня. Очікувана похибка вибірки – 3%.

Дослідження проводилися не на всій території України. Обидва опитування не зачіпали Крим. Крім того, Research & Branding Group не опитувала мешканців Донецької та Луганської областей, а Центр Разумкова не проводив дослідження на територіях, які контролюють так звані ДНР та ЛНР.

Рейтинг Садового

Обидва дослідження показують, що найбільше голосів у першому турі президентських виборів набрав би чинний глава держави Петро Порошенко. Утім, набраних голосів йому явно б забракло для перемоги на виборах без проведення другого туру.

За пана Порошенка могли б проголосувати 19,4% учасників опитування Центру Разумкова та 19,2% респондентів Research & Branding Group.

Друге місце у опитуванні Центру Разумкова посідає чинний мер Львова Андрій Садовий, котрому виражають прихильність 6,5% учасників дослідження. Research & Branding Group не включив цього політика до списку ймовірних учасників президентських виборів у своєму опитуванні.

Згідно з даними Центру Разумкова, третє місце на президентських виборах міг би посісти лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко (3,8%). По 3,7% голосів набрали б Олег Ляшко та Юлія Тимошенко, 3,6% - Анатолій Гриценко, 2,9% - Арсеній Яценюк.

17,3% респондентів не визначилися з відповіддю на це запитання, 21,7% заявили, що не взяли б участі у президентських виборах.

Опитування Research & Branding Group віддало друге та третє місця у президентському рейтингу Юлії Тимошенко (5,3% підтримки опитаних) та Олегові Ляшку (5,0%). Анатолій Гриценко міг би розраховувати на підтримку 4,2% опитаних, Сергій Тігіпко та Олег Тягнибок набрали б 2,1%, а за Арсенія Яценюка виразили готовність проголосувати 1,7% учасників дослідження.

23,9% респондентів не визначилися з кандидатом, 20,1% - не пішли б на вибори, 10,1% заявили, що проголосували б проти всіх.

Лідер недовіри

Опитування Центру Разумкова, крім іншого, містило питання, котрі давали змогу виміряти рівень довіри респондентів до тих чи інших політиків.

Дані дослідження показали, що єдиним політиком, котрому довіряє більше респондентів, ніж не довіряє, є Андрій Садовий.

Близький до нуля, проте все одно негативний баланс довіри/недовіри, мають Петро Порошенко, заступниця міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі та глава Мінекономіки Айварас Абромавічус. Утім, відзначають соціологи, на результатах політиків іноземного походження може позначатися та обставина, що понад половина респондентів не знають, хто вони такі.

Найбільші показники недовіри мають, за словами голови соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, політики "зі старої команди": Юрій Бойко та Юлія Тимошенко. Кількість тих, хто їм довіряє, менша за кількість тих, хто не довіряє, на понад 50%.
Утім, абсолютним лідером рейтингу недовіри соціологи назвали главу Національного банку Валерію Гонтарєву. Їй довіряють близько 5% респондентів, натомість не довіряють – майже 82%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.