Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Військовий корабель ЧФ РФ, який стрелив з гармати по Севастополю тепер стрілятиме на навчаннях

Політика 6994 перегляди

Опубліковано - 2.04.2007 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Військовий корабель ЧФ РФ, який стрелив з гармати по Севастополю тепер стрілятиме на навчаннях
Військовий корабель ЧФ РФ, який стрелив з гармати по Севастополю тепер стрілятиме на навчаннях
Сьогодні починаються міжнародні навчання військово-морської групи “Блексіфор”, у яких ВМФ Росії буде представляти великий десантний корабель “Цезар Куніков,” що зробив несанкціонований гарматний постріл у Севастополі.

Про це в повідомила служба інформації і громадських зв'язків ЧФ РФ.

"У черговій, шостій, активації Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії з боку ВМФ Росії бере участь великий десантний корабель Чорноморського флоту "Цезар Куніков", - розповів представник ЧФ капітан першого рангу Андрій Крилов.

За його словами, корабель "у понеділок вийшов із Севастополя в Новоросійськ для прийняття на борт міжнародного корабельного штабу".

Крилов відзначив, що розгортання сил і загальне керівництво навчаннями здійснюють контр-адмірал Віталій Михайлов (оперативне керівництво) і капітан першого рангу Михайло Сухвал (тактичне керівництво) ВМС РФ.

Планується, що кораблі, які беруть участь у навчаннях, зроблять заходи в порти Констанца (Румунія), Бургас (Болгарія) і Стамбул (Туреччина).

"У період відпрацьовування задач у морі екіпажі кораблів міжнародного з'єднання проведуть спільні тренування з тактичного маневрування, веденню бою надводних кораблів, протиповітряній обороні і різним видам зв'язку", - відзначив Крилов.

Крім того, військові моряки відпрацюють дії у складі багатонаціонального з'єднання з надання допомоги кораблю, який потерпає нещастя, морській ізоляції й огляду судна, поповненню запасів у морі.

"Особлива увага учасників навчань буде спрямована на відпрацьовування антитерористичних заходів", - відзначив представник ЧФ РФ.

Поряд із російським великим десантним кораблем "Цезар Куніков" - флагманом з'єднання, держави-учасники "Блексіфор" будуть представлені кораблями ВМС Болгарії - корвет "Бадьорий", Румунії - фрегат "Себастьян", Туреччини - фрегат УРО "Кемальреїс", України - корабель управління "Славутич".

До "Блексіфор" входять Болгарія, Грузія, Росія, Румунія, Туреччина й Україна. Навчання планується завершити 29 квітня.

Як відомо, минулого понеділка "Цезар Куніков" у Севастополі зробив несанкціонований постріл артилерійським снарядом. Постраждалих немає. Як і немає пояснень російської сторони й інформації про якесь розслідування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.