Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці готові проголосувати за вступ до НАТО

Громадська думка 12417 переглядів

Опубліковано - 23.04.2015 19:42 | Всі новини | Версія для друку

Українці готові проголосувати за вступ до НАТО
Українці готові проголосувати за вступ до НАТО
За даними опитування, кількість прихильників вступу до НАТО сягнула 43 відсотків і перевищила кількість противників - 32 відсотки.

Порошенко стверджує, що Україна приєднається до Альянсу лише за результатами референдуму.

Кількість прихильників вступу України до НАТО вже перевищує кількість противників, свідчать оприлюднені в четвер, 23 квітня, результати соцопитування, проведеного Центром Разумкова.

Якщо в серпні 2011 року у разі проведення референдуму про вступ України до НАТО за приєднання мали намір проголосувати 17,9 відсотка, а проти - 59,6, у квітні 2014-го прихильників вступу було 36,7 відсотка, а противників - 41,6, то в березні 2015 року переважали вже прибічники вступу до Альянсу - 43,3 проти 31,6 відсотка, - йдеться в прес-релізі Центру Разумкова, який цитує інформагентство "Інтерфакс-Україна".

Найвищий процент тих, хто проголосував би за приєднання до НАТО, - у Західному регіоні - 73,4 відсотка, найнижчий - у Південному (22,8) та на Донбасі (за винятком непідконтрольних територій) - 21,5. Соціологи зафіксували також, що респонденти частіше висловлювали позитивне ставлення до НАТО, аніж негативне (44,7 відсотка проти 39,2).

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 12 березня 2015 року, зазначається у повідомленні. Було опитано 2009 респондентів віком старше 18 років в усіх регіонах України, за винятком непідконтрольних уряду в Києві територій.

Питання референдуму

У середу, 22 квітня, президент України Петро Порошенко в інтерв’ю французькому телеканалу iTele вкотре наголосив, що питання приєднання до НАТО вирішуватиметься на референдумі.

"Питання членства України в НАТО буде вирішувати український народ, не питаючи дозволу ні зі сходу, ні з заходу, бо йдеться про безпеку України. Я думаю, що питання членства в НАТО має бути винесене на референдум. І це право народу визначати, яким чином забезпечувати свою безпеку, не забуваючи при цьому будувати свою ефективну армію", - зазначив Порошенко в інтерв’ю, оприлюдненому на сайті телеканалу.

За словами Порошенка, таку армію за останні півроку Україні вдалося побудувати - і вона є на сьогодні однією з найсильніших на континенті, оскільки стримує російську агресію. При цьому він також наголосив, що пріоритетом номер один для України залишається членство в ЄС.

В НАТО наголошують на праві України приєднатися

У відповідь на запит Deutsche Welle щодо можливої реакції Альянсу та такий референдум в Україні у штаб-квартирі НАТО зауважили, що кожна суверенна нація має право вирішувати, частиною яких безпекових домовленостей бути. "Цей принцип закріплений у Гельсінському заключному акті та багатьох інших договорах, - ідеться у відповіді представника Альянсу. - Розширення НАТО і Євросоюзу - це великий успіх. Цей процес покращив безпеку і процвітання в Європі та допоміг країнам Центрально-Східної Європи відчути переваги демократії, верховенства права та економічного зростання".

Також у відповіді представника Альянсу зазначається, що Україна поки не подавала заявку на членство в НАТО, однак уряд в Києві вказав, що планує почати процес, спрямований на подання в майбутньому. "Якщо Україна подасть заявку, НАТО оцінить її готовність до приєднання так само, як будь-якого іншого кандидата. Приєднання до НАТО - це питання між країною, що подає заявку, та 28-ма країнами-членами Альянсу. Жодна третя сторона не має права втручатися", - наголошується у повідомленні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.