Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО

Громадська думка 14268 переглядів

Опубліковано - 10.06.2015 13:20 | Всі новини | Версія для друку

67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО
67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО
Згідно з результатами дослідження, проведеного фахівцями американського дослідницького інституту Pew Research Center з 6 по 15 травня 2015 року, більшість українців, близько 67% підтримують вступ України до ЄС

Про це повідомляється на офіційному сайті інституту.

Як зазначається, майже 53% українців виступають за приєднання країни до НАТО, ще 32% поки не готові відповісти на це питання.

Повідомляється також, що протистояння між Заходом та Росією посилилось після розгортання військових дій на Сході України. Тільки 12% росіян позитивно ставляться до НАТО, тоді як майже половина росіян вважають НАТО найбільшою загрозою для Москви.

Крім того, росіяни у переважній більшості випадків негативно ставляться до вступу України в НАТО. 83% категорично проти приєднання до НАТО і 68% не підтримують ідею вступу України до ЄС.

Разом з тим, позитивне ставлення до Росії громадян США та країн ЄС зменшилось на 30%, порівняно з 2013 роком, до початку конфлікту.

47% українців розглядають можливість переговорів із сепаратистами та Росією, тоді як менше чверті, близько 23%, виступають за військовий шлях вирішення конфлікту на Сході.

Повідомляється, що серед українців існують розбіжності у баченні територій країни. Відтак, більшість населення виступає за збереження статусу Луганської та Донецької областей у складі України, як це було раніше, під контролем державної влади (51%).

Разом з тим, 33% опитаних наполягають на збільшенні регіональної автономії територій.

Крім того, згідно з результатами дослідження, більше третини росіян (35%) підтримують відокремлення цих областей та перетворення їх на незалежні одиниці. Ще майже чверть виступають за приєднання Луганської та Донецької областей до складу Росії.

У дослідженні брали участь більше 11 тисяч респондентів з країн НАТО, а також мешканці України та Росії, які досягли 18 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.