Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США, Європі й Туреччині відкриють центри кримських татар

За право людини 10856 переглядів

Опубліковано - 6.09.2015 15:07 | Всі новини | Версія для друку

У США, Європі й Туреччині відкриють центри кримських татар
У США, Європі й Туреччині відкриють центри кримських татар
У США, низці країн Євросоюзу й Туреччині відкриють центри, що координуватимуть роботу кримськотатарської діаспори.

Про це глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив під час зустрічі із кримчанами у Львові, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Рефат Чубаров заявив, що кримські татари у всьому світі мають активізуватися задля повернення Криму під контроль України, чинити тиск на уряди своїх країн для посилення санкцій проти країни-агресора.

«Для того, щоб координувати цю діяльність, ми дійсно працюємо на відкриттям деяких таких центрів Конгресу (кримських татар – ред.) і Меджлісу, вони будуть об’єднані в деяких країнах. Ми почали це робити з Вашингтона, і в Нью-Йорку у нас будуть люди. Другий крок – це Брюссель і Варшава. Також Анкара, це зрозуміло», – сказав Чубаров.

Глава Меджлісу наголосив, що кримськотатарська й українська діаспори мають діяти спільно. «Ми цю роботу бачимо з українською діаспорою. У Польщі і Канаді ми її робимо вже вдвох», – додав Чубаров.

На початку серпня у рамках другого Всесвітнього конгресу кримських татар, що тривав в Анкарі, його учасники зокрема закликали світову спільноту визнати геноцидом дії Росії щодо знищення кримськотатарського народу у період з 1783 року, тобто з часу ліквідації історичної батьківщини кримських татар – Кримського Ханства, і до сьогодні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.