Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремль вимагає повернення $3 млрд. боргу Януковича

Економіка 8512 переглядів

Опубліковано - 7.09.2015 19:23 | Всі новини | Версія для друку

Кремль вимагає повернення $3 млрд. боргу Януковича
Кремль вимагає повернення $3 млрд. боргу Януковича
Росія відмовляється вести переговори з Україною щодо реструктуризації боргу на $ 3 млрд.

Більш того, погрожує поставити перед Міжнародним валютним фондом питання про "спроможність" програми фінансування України у разі неврегулювання ситуації з цим боргом. "Ми будемо звертатися у відповідні судові органи. Також ми, як учасники Міжнародного валютного фонду, будемо ставити це питання перед міжнародною фінансовою організацією - про спроможність тієї програми, яка сьогодні прийнята МВФ щодо України", - заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов журналістам у понеділок, 7 вересня.

Глава російського мінфіну продовжує наполягати, що "російський" борг України є державним, і що "у разі не врегулювання боргів перед суверенною державою реалізація таких програм (як кредит МВФ) не здійснюється". "щодо суверенних боргів існує особлива процедура врегулювання таких випадків. Ми не будемо вступати в переговори з українським урядом у цій частині і неодноразово заявляли про це", - зазначив Силуанов.

Міністр знову заявив, що РФ, як і раніше чекає від офіційного Києва повернення боргу в повному обсязі у відповідності з графіком. "$ 3 млрд, які ми вклали, ... нам ці гроші дуже потрібні, особливо в нинішніх умовах, коли доступність російських компаній на міжнародні фінансові ринки обмежена", - сказав він.

Раніше МВФ пообіцяв визначити статус українського боргу перед Росією. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, приїхавши в Київ 6 вересня, після того, як Київ зміг домовитися з кредиторами про рестрeктуризацію боргу.

У свою чергу президент Петро Порошенко заявив, що успішне завершення переговорів з кредиторами не дозволило допустити дефолту, який очікувала російська сторона, оскільки це дозволяло їй негайно пред’явити свої борги до погашення. "Переговори проведені, дефолту немає і не буде, і Росія до кінця року має визначитися: або вона розумна, чи вона гарна", - сказав Порошенко.

Варто відзначити, що питання про статус російського боргу дійсно важливий, так як правила МВФ забороняють фонду кредитувати країни, що оголосили дефолт за кредитом в офіційному секторі. Однак у червні Лагард заявила, що МВФ буде кредитувати Україну навіть у випадку дефолту у відповідності з політикою кредитування простроченої заборгованості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.