Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент ухвалив скандальний антидискримінаційний закон

Влада 8489 переглядів

Опубліковано - 12.11.2015 12:48 | Всі новини | Версія для друку

Парламент ухвалив скандальний антидискримінаційний закон
Парламент ухвалив скандальний антидискримінаційний закон
Верховна Рада України ухвалила Закону “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)” (№3442).

За це рішення проголосували 234 народних депутатів із 333, зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, від фракції Радикальної партії закон підтримав 1 депутат; від "Блоку Петра Порошенка" – 108; від "Народного фронту" – 65; від "Самопомочі" - 15; від "Батьківщини" – 14; від депутатської групи "Відродження" – 9; від групи "Воля народу" – 8, а також 14 позафракційних. Від "Опозиційного блоку" закон не підтримав жоден парламентарій.

Проектом закону народних депутатів від фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Батьківщини" та позафракційних передбачається статтю 2-1 "Кодексу законів про працю України" викласти в редакції, згідно з якою забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема, порушення принципу рівності прав і можливостей, обмеження залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об’єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада 10 листопада, а також сьогодні, 12 листопада, не підтримувала цей закон.

Закон є необхідним для виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.