Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд прогнозує, що восени 9 млн. сімей українців не зможуть сплатити комунальні полуги

Зона економічного дива 13935 переглядів

Опубліковано - 13.05.2016 15:18 | Всі новини | Версія для друку

Уряд прогнозує, що восени 9 млн. сімей українців не зможуть сплатити комунальні полуги
Уряд прогнозує, що восени 9 млн. сімей українців не зможуть сплатити комунальні полуги
За прогнозами Мінсоцполітики, кількість українських домогосподарств, які потребують субсидії, зросте в 2016 році на 50%, до 9 млн сімей.

Міністерство соціальної політики до 1 жовтня поточного року запустить у всіх органах соціального захисту єдину електронну систему для розрахунку субсидій, що істотно підвищить швидкість обробки звернень громадян, повідомив під час Години запитань до уряду в парламенті міністр соціальної політики Андрій Рева., ппередає УНІАН

«Розробляється і буде впроваджено з 1 жовтня поточного року єдине уніфіковане програмне забезпечення для розрахунку субсидій, яке буде впроваджено в усіх органах соціального захисту населення до початку наступного опалювального сезону», - сказав Рева. Він зазначив, що це прискорить прийняття рішень про призначення субсидій громадянам.

Рева також зазначив, що для скорочення черг в органах соціального захисту уряд передбачив можливість подачі заяви на отримання субсидії і декларації в електронній формі. Також міністр нагадав, що громадянам, які вже отримують субсидії, вони будуть перераховані до нового опалювального сезону автоматично, тому подавати заяви заново не доведеться.

Глава Мінсоцполітики зазначив, що спільно зі Світовим банком планується реалізація пілотних проектів щодо створення офісів для надання населенню послуг у сфері соціального захисту за прикладом тих, які функціонують у Вінниці. За його словами, такий розвиток мережі сучасних центрів дасть змогу забезпечити прийом та розгляд заяв на отримання соціальної допомоги у встановлені законодавством терміни. Зокрема, Рева наголосив, що термін розгляду заяви для отримання житлових субсидій становить до 10 днів. «На жаль, ця норма в Україні сьогодні не виконується», - сказав міністр.

Як повідомлялося ранвше, за прогнозами Мінсоцполітики, кількість українських домогосподарств, які потребують субсидії, зросте в 2016 році на 50%, до 9 млн сімей, у зв’язку з встановленням з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів.

Бюджетні видатки на надання пільг та субсидій за житлово-комунальні послуги в 2015 році було профінансовано на суму 17 млрд грн, або 3% від бюджету країни. В 2016 році, згідно з планом, вони становитимуть вже 35 млрд грн, або 5,5% від бюджету, а в 2017 році можуть сягнути 80 млрд грн, або 10% державного бюджету України.

Замість післямови. Згідно з офіційними повідомленнями, воєнні видатки України, яка тримає оборону від російських агресорів, становитимуть в цьому році, за різними даними,від 90 млрд. грн. до 110 млрд. грн.

Відтак, у пересічних громадян логічно виникає питання: яка ж справжня мета урядових "реформаторів"? Посадити більшість на фінансову залежність від друкарського верстата, який тиражуватиме інфляційні "фантики" замість грошей? Бо, як бачимо, урядовці не розраховують на зростання добробуту громадян. Якщо немає зростання добробуту громадян - немає економічного зростання, яке дає статок громадянину.

Отже, виникає цілком логічне питання: яка справжня мета тарифної реформи? Тільки не повторюйте байки, в які ніхто не вірить. Просто скажіть правду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.