Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Консульство РФ просить про зустріч з затриманими військовими

Імперія «Совок» 4958 переглядів

Опубліковано - 22.11.2016 22:32 | Всі новини | Версія для друку

Один із затриманих дизертирів
Один із затриманих дизертирів
Генеральне консульство Росії в Одесі просить Київ про зустріч з затриманими кримськими військовими, повідомляє агенція ТАСС з посиланням на прес-службу російського посольства в Україні.

"У зв’язку з поширеною в українських ЗМІ інформацією про затримання 20 листопада 2016 року органами СБУ громадян Російської Федерації М.Є. Одинцова і А.В. Баранова генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що підтверджують їхню особу та громадянство, а також організувати зустріч російського консульського співробітника з затриманими", - йдеться у повідомленні дипломатів.

Російські ЗМІ також повідомляють, що уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська має намір перевірити умови, в яких перебувають затримані.

"Як тільки стало відомо про затримання на адміністративному кордоні з Кримом, уповноважена дала доручення негайно встановити місце їхнього знаходження, уточнити всі деталі і промоніторити умови їх утримання", - розповів ТАСС представник українського омбудсмена Михайло Чаплига.

"Дезертири"

Раніше у вівторок голова СБУ Василь Грицак заявив, що затримані чоловіки - колишні українські військові, які "зрадили присязі і перейшли на бік ворога" під час анексії Криму Росією у 2014 р.

Щодо них ще раніше порушили кримінальні провадження за дезертирство і державну зраду, додав керівник СБУ.

Василь Грицак продемонстрував журналістам відео з затриманням. Він розповів, що військові виїхали на адмінмежу з Кримом, щоб зустрітися з кур’єром, яким мав передати їм документи про освіту, щоб вони могли стати офіцерами російської армії. Біля КПП відбулося затримання.

"Вони хотіли провернути оборудку, отримати дипломи. Ми не робили жодних провокацій", - розповів пан Грицак про затримання.

У паспортах затриманих було написано: місто Саки, Кримська область, Українська РСР.

Військових передали до військової прокуратури, їм обрали захід тримання під вартою і з можливістю внесення застави. При цьому Василь Грицак обурився, що щодо таких людей може бути застава.

Він розповів, що в СБУ "започаткували свято зрадника" і розшукують всіх, хто перейшов на бік ворога. За його словами, лише серед працівників СБУ, які служили в Криму, 1300 осіб перейшли на бік Росії.

Водночас у Міноборони Росії заявляють, що українські спецслужби затримали і вивезли з Криму двох російських військовослужбовців.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.