Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії

Влада 7327 переглядів

Опубліковано - 14.12.2016 16:45 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії
Кібервійна. За потужними кібератаками останніх днів стоять кіберзлочинці з Росії
У РНБО впевнені, що за потужними кібератаками, які відбувались останнім часом, стоять кіберзлочинці з Російської Федерації.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму коментарі журналістам.

За його словами, близько тижня тому розпочалася активна фаза масштабних кібератак на інформаційні ресурси українських державних органів, об’єктів критичної інфраструктури і установ недержавного сектору. «Ці атаки були заздалегідь сплановані і скоординовані з єдиного центру, розміщеного у РФ», - зазначив Секретар РНБО України, пояснивши, що атаки здійснюються з використанням комп’ютерних мереж, розташованих у різних країнах.

«Одне з головних завдань кіберзлочинців полягало у дестабілізації фінансово-банківського сектору України напередодні Нового року, що мало призвести до зриву кампанії з соціальних виплат, ускладнення функціонування провідних державних установ і блокування бюджетного процесу», - повідомив Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що завдяки зусиллям фахівців кіберпідрозділів ДССЗЗІ, СБУ та НПУ, «попри те, що кібератаки не припиняються, у найстисліші строки функціонування уражених комп’ютерних систем було відновлено».

«Аналіз кіберінцидентів засвідчив, що інформаційні ресурси, які були підключені до державної системи кіберзахисту, не були пошкоджені», - зазначив Турчинов, наголосивши, що через брак фінансування велика кількість інформаційних ресурсів державних органів досі не підключена до цієї системи.

«Зокрема, у 2016 році з передбачених для цього коштів не було виділено жодної копійки через блокування парламентом рішення щодо наповнення Спеціального фонду Державного бюджету за рахунок конфіскованих коштів», - підкреслив Секретар РНБО України, додавши, що нинішня ситуація свідчить про необхідність «негайного виділення необхідного фінансування для розвитку державної системи кіберзахисту, зокрема, у Державному бюджеті 2017 року».

За його словами, питання зміцнення кіберзахисту державних інформаційних ресурсів в умовах агресивних проявів гібридної війни з боку РФ буде розглянуте на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки за участі керівництва Уряду України, яке відбудеться сьогодні у Ситуаційному центрі РНБО України. «За результатами обговорення буде ухвалено деталізований план заходів з підвищення рівня кіберзахисту», - підсумував Турчинов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.