Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Енергоштаб запропонував уряду ввести надзвичайний стан

Влада 7988 переглядів

Опубліковано - 13.02.2017 19:51 | Всі новини | Версія для друку

Енергоштаб запропонував уряду ввести надзвичайний стан
Енергоштаб запропонував уряду ввести надзвичайний стан
Антикризовий енергетичний штаб пропонує Кабінету міністрів України ввести режим надзвичайної ситуації в енергосистемі країни.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні енергоштабу.

Як повідомлялося, раніше на цьому ж засіданні з відповідною ініціативою виступив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик. За його словами, перелік надзвичайних заходів, зокрема, буде включати мінімізацію використання ТЕС, що працюють на антрациті. У свою чергу, глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомив, що на сьогодні запаси антрациту на складах ТЕС складають 842 тис. тонн, і цих запасів вистачить на 40 діб роботи.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО і деякі нардепи, зокрема. Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цих дій було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом стало відомо, що в районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Служба безпеки України заявила, що блокування руху залізничного транспорту в Донбасі має ознаки низки злочинів. Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці на окупований Донбас. 2 лютого був заблокований залізничний переїзд у Бахмуті.

За даними Укрзалізниці за 9 лютого, збитки від блокування залізниці на Донбасі завдали Україні збитків на суму понад 40 млн грн.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав зняти торговельну блокаду лінії розмежування, відновити постачання вугілля з окупованої частини Донбасу і встановити жорсткий контроль за переміщенням товарів. За його словами, Україна споживає 24 мільйони тонн вугілля на рік, з них 9 мільйонів тонн – це антрацит, який видобувається на території, яка залишається неконтрольованою. Блокування поставок вугілля, яким альтернативи немає, означає зупинку промисловості і віялові відключення по всій території країни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.